FUDBALSKA-LOPTAINCIDENTI ĐENOVA

Italijanski ministar odgovornost prebacio na srpske službe

 

Ministar unutrašnjih poslova Italije Roberto Maroni negirao je da je policija te zemlje mogla da spreči divljanje srpskih huligana na utakmici u Đenovi i ocenio da je odgovornost na obaveštajnim službama iz Beograda.

-Našim snagama reda se ništa ne može zameriti. Srpske obaveštajne službe su zakazale. Potcenili su rizik. Obavestili su nas da u Đenovu dolazi 100 huligana u dve odvojene grupe – rekao je Maroni, a preneli danas italijanski mediji.

Povezana vest:  Real pobedio Kruz Azul i plasirao se u finale klupskog SP

-Da su nas informisali da će doći bande kriminalaca koje će da zapale stadion drugačije bismo se postavili – dodao je Fratini, koji je optužbe na račun njegovog rada i reakcije policije nazvao komičnim.

Primedbe na račun informacija koje su italijanskoj policiji prosleđene iz Beograda imao je i ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini.

Povezana vest:  Stanković se oporavlja, danas trenirao sa ekipom

-Bilo je propusta u komunikaciji srpskih i italijanskih obaveštajnih službi. Pitao sam Beograd zašto nam nisu stigle informacije koje su mogle da budu od preventivnog značaja. Zašto razmena tih informacija nije funkcionisala kako treba – naveo je Fratini.

-Postojala je i mogućnost da privremeno zabranimo srpskim navijačima ulazak u šengenski prostor, ali na osnovu informacija koje smo dobili iz Beograda niko nije mogao da pretpostavi da je to trebalo učiniti – dodao je Fratini.

Povezana vest:  Van Gal: Cilj Junajteda je titula u Premijer ligi

Mediji prenose i da bi uhapšeni srpski huligani sutra trebalo da se pojave pred istražnim sudijom. Kolovođa Ivan Bogdanov preko advokata se izvinio Italiji i Italijanima i naveo da je meta njihovih napada bila srpska delegacija, preciznije Fudbalski savez Srbije i golman reprezentacije Vladimir Stojković, koji je prelaskom u Partizan „izdao Crvenu zvezdu“.