miccoli_palermoMikoli: Razočaran sam što ne idem na SP

 

Napadač Palerma Fabricio Mikoli priznao je da je razočaran odlukom italijanskog selektora Marčela Lipija da ga izostavi sa spisak putnika za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Lipi je u nedelju objavio spisak imena 29 fudbalera, bez igrača Intera i Rome pred kojima je finale Italijanskog kupa, koji će se ove nedelje okupiti u trening-kampu u Rimu. Niko ko se našao van liste više ne konkuriše za odlazak na SP, pa tako ni Mikoli koji je u sjajnoj formi.

Povezana vest:  Bajern tri nedelje bez povređenog Gomeza

U poslednjih je šest kola Serije A čak osam puta bio strelac, a ukupno je ove sezone postigao 18 pogodaka u italijanskom prvenstvu. Ali, Lipiju to nije bilo dovoljno da 30-godišnjeg napadača uvrsti na širi spisak reprezentativaca.

-Sad sam siguran da ne idem na SP. S obzirom na svoje igre ove sezone, nadao sam se da ću biti u reprezentaciji. Razočaran sam, ali šta se može. Sada mislim samo na svoju porodicu, klub i na sebe. Igračima koji putuju na SP želim sve najbolje – kazao je Mikoli za Palermo24.net.

Povezana vest:  Vidić u najboljoj ekipi godine

Mikoli sada može potpuno da se koncentriše na svoj Palermo koji dva kola pre kraja Serije A vodi veliku borbu sa Sampdorijom za četvrto mesto i plasman u kvalifikacije Lige šampiona. Iduće bi kolo moglo da bude odlučujuće budući da će se spomenuti klubovi međusobno susresti u Palermu. Đenovljani su trenutno četvrti s dva boda više od Palerma.

Povezana vest:  Murinjo: Ronaldo nije sebičan igrač