nemacka brazilSP BRAZIL 2014
Nemačka ubedljivo savladala Brazil
 
Fudbaleri Nemačke plasirali su se večeras u finale Svetskog prvenstva, possto su sa ubedljivih 7:1 savladali Brazil.
Golove za Nemačku postigli su Tomas Miler u 11. minutu, Miroslav Klose u 23, Toni Kros u 24. i 26. minutu, Sami Kedira u 29. i Andre SSurle u 69. i 79. minutu.
Jedini gol za Brazil postigao je Oskar u 91. minutu.
Nemačka će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Argentina i Holandija. Taj meč se igra sutra od 22.00.
Iako je Brazil počeo ofanzivno i u uvodnim minutima nekoliko puta ssutirao ka golu Manela Nojera, njihova igra se raspala već u 11. minutu kada je Nemačka povela.
Strelac prvog gola bio je Tomas Miler. Toni Kros je izveo korner, a Miler je na drugoj stativi ostao potpuno sam i bez ikakvih problema smestio loptu u mrežu.
Posle tog gola na terenu je postojala samo jedna ekipa – Nemačka, a pobednik je praktično ressen za samo ssest minuta, od 23. do 29. minuta meča.
U 23. minutu Klose je duplirao prednost i tim pogotkom postao je najbolji strelac u istoriji svetskih prvenstava. Mesut Ozil i Miler su kombinovali u ssesnaestercu, lopta je dossla do Klosea koji je ssutirao, Žulio Sezar je odranio taj udarac, ali je novi rekorder Mundijala natrčao na odbijenu loptu i smestio je u mrežu.
Samo minut kasnije Nemačka je povela sa 3:0. Filip Lam je prossao po desnoj strani, poslao je loptu na ivicu kaznenog prostora odakle je Toni Kros poslao iza leđa Sezara.
Brazil nije postojao na terenu, a fudbaleri Nemačke se nisu zaustavljali, pa su u prvom napadu posle trećeg gola postigli joss jedan. Sami Kedira i Kros su izigrali celokupnu odbranu Brazila, pa je igrač Bajerna joss jednom, za samo dva minuta, savladao Sezara.
Gotovo identična akcija Nemača rezultirala je joss jednim golom u 29. minutu, a strelac je bio Kedira.
Posle petog gola tempo igre je opao, pa do kraja prvih 45 minuta nije viđen nijedan pogodak.
Na startu drugog dela igre Brazil je nekoliko puta zapretio, pokussavali su Oskar, Paulinjo i Ramiress, ali se Nojer u tim trenucima istakao na golu.
Andre SSirle je u 69. minutu postigao ssesti gol za Nemačku, a deset minuta kasnije i sedmi.
Jedino ssto je Brazil uspeo da uradi je da ublaži poraz i to u 91. minutu, kada je strelac je bio Oksar.
PHOTO: FABRICE COFFRINI / AFP
Povezana vest:  Savić jedno od otkrovenja prve faze LŠ