NEMAČKA

Vukovi slabiji za Martinsa

nemacka_logo copyArmin Veh, trener Volfzburga, ima o čemu da razmišlja ovih dana. Prvenstveni izazovi ne jenjavaju, a sledi i odlučujući duel u Ligi šampiona. Nemački predstavnik može do eliminacione faze ukoliko bude bolji od Mančester junajteda ili ostvari ubedljiviji učinak od CSKA iz Moskve. Ruski tim gostuje Bešiktašu. S obzirom da ove sezone igra u dobroj formi, verovatno nije postojao gori trenutak da se Obafemi Martins povredi. Nigerijcu se upalila golenjača. S obzirom da ga kost učestalo bori, doći će i do hirurškog zahvata. Veh je dodao:

Povezana vest:  Filipović: Momci pokazali veliku želju

– Intervencija je neophodna. Iako Martins želi da igra, nije u stanju da prikaže sve što može.

Nigerijac je postigao pet pogodaka u petnaest ovosezonskih utakmica.

 

Problemi za Babela

Izuzetno i krajnje neočekivano loš plasman Štutgarta još uvek nije koštao posla trenera Markusa Babbela. Predsednik Erwin Staudt iskoristio je sastanak tokom nedelje da pruži stručnjaku podršku i tom prilikom je izjavio:

Povezana vest:  BBC: Zvaničnici FIFA osumnjičeni za korupciju

– Uzroci za posrtanje ne kriju se u stručnom štabu i zato ne želim da se odreknem ljudi koji čine koliko mogu. Igrači nisu do sada odgovorili očekivanjima.

Treće mesto iz prošle sezone sve više podseća na daleku prošlost. Zanimljivo je da ekipa nije sasvim bez izgleda u Ligi šampiona. Ostaje pitanje koliko su se i obaveze na evropskoj sceni odrazile na nastupe u Bundesligi. Babbel je svestan da neće dobiti još puno prilika. Prvi korak u prevazilaženju krize jeste oduzimanje kapitenske trake Thomasu Hitzlspergeru. Odgovornost je prebačena na Francuza Mathieua Delpierra, koji je u klub stigao 2004. iz Lila. Trener je zaključio:

Povezana vest:  Aston Vila preokretom do bodova protiv Lestera

– Nemoguće je krivicu svaliti na Thomasa. Štaviše, uopšte ne razmišljam na taj način. Samo sam želeo da skinem dodatni pritisak s njegovih leđa. Ekipi je neophodno da nastupa u najboljoj formi, a to neće moći da učini dokle god ga sputavaju i dodatne obaveze.