dik srb fraAdvokat: Bilo je korektno, ali uvek može bolje
 
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da je današnja utakmica sa Francuskombila korektna, s obzirom na to da je njegova prva na klupi nacionalnog tima.
-Sve može da bude bolje, ali je bilo okej za prvu utakmicu. Potrebna su nam bolja rešenja, posebno u napadu, ali kada se igra protiv ovako jake ekipe, 1:1: je korektan rezultat – rekao je Advokat na konferenciji za novinare posle utakmice na stadionu Partizana.
Srbija je kao domaćin igrala sa Francuskom nerešeno 1:1 u prijateljskoj utakmici.
-Francuska je znala naše kvalitete na bekovskim pozicijama, pa su igrali kroz sredinu i stvarali problem našim krilima, koja su morala da se vraćaju. Dobro su nas analizirali. Osim golova nije bilo mnogo šansi i baza za budućnost je čvrsta odbrana – kazao je Advokat.
On je dodao da ima sliku tima koji će nastupiti u narednom periodu, ali da ima pozicija oko kojih se dvoumi.
-Bazu tima imam, ali ima nekih pozicija koje će morati da se koriguju, što ćemo svakako uraditi u nedlejama koje dolaze – naveo je holandski stručnjak.
On je kazao da nije iznenadjen pobedom Albanije nad Portugalom u Grupi I kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo.
-Albanija je pobedila kao gost Portugal, što dovoljno govori o kvalitetu tog tima. Nema slabih protinivka, to svima mora da nam bude jasno – naveo je Advokat.
Srbija će u narednom susretu gostovati Jermeniji, u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
Povezana vest:  Njeguš: Vreme je da prekinemo lošu seriju