Tim festivalaZavršen prvi Pančevo Film Festival
 
Proglašenjem pobednika i dodelom nagrada u okviru dve takmičarske filmske selekcije, večeras je završen prvi Pančevo Film Festival – PAFF.
U dugometražnoj takmičarskoj selekciji, tročlani žiri u sastavu Bobo Jelčić, reditelj, Vladica Milosavljević, glumica i Branislav Dimitrijević, kritičar, doneo je odluku da se posebno priznanje žirija uruči Damiru Čučiću i Mišelu Škoriću za film „Mič – dnevnik jednog šizofreničara“.
Za najbolji film selekcije „Svetionici“ odabran je filipinski film „Norte, kraj istorije“ Lava Dijaza.
U okviru kratkometražne takmičarske selekcije „Rani Radovi“, žiri u sastavu Nikola Ležaić, reditelj i šesnaestoro srednjoškolaca, doneo je odluku da se za najbolji film selekcije proglasi „Kad te pogleda svojim sitnim očima“ rediteljke Alis Furtado iz Brazila.
U okviru ove selekcije dodeljene su i nagrade za najbolju montažu, kameru, scenario, najboljeg glumca i glumicu, dokumentarni film i režiju.
Pančevo Film festival održan je prvi put od 3. do 7. septembra. Reč je o internacionalnom takmičarskom festivalu autorskog dugometražnog i kratkog filma.
Na više lokacija u gradu održavao se glavni, filmski program, kao i prateći sadržaji festivala: koncerti, tribine, predavanja, promocije, izložbe i radionice.
Ulaz na sve programe festivala bio je besplatan. Festival je zatvoren projekcijom filmova „Rabbitland“ Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, „Varvari“ Ivana Ikića i filmom „Fudbalski trener Zoran i njegovi afrički tigrovi“.
 
PHOTO: Ana Danilović
Povezana vest:  U SUSRET FESTU I OSKARU U DKSG