IMG 3216

Stefan Mitrović: Samo smo želeli da igramo fudbal

Fudbalski reprezentativac Srbije Stefan Mitrović rekao je danas da je želeo da spusti spornu zastavu i odnese je četvrtom sudiji kako bi utakmica protiv Albanije mogla da se nastavi. 
-Ta zastava izazvala je prekid, mi smo želeli samo da igramo fudbal, u jednom trenutku sam video da mogu da je dohvatim i to sam i učinio. Kao što se jasno vidi na snimcima, nisam imao nikakvu nameru da je zgazim ili bilo šta slično – rekao je Mitrović za Mocartsport. 
Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u utorak uveče u 42. minutu, posle incidenta kada se iznad terena pojavila zastava „velike Albanije“ zbog čega je izbio sukob u kojem su učestvovali igrači obe ekipe, kao i navijači domaćeg tima. 
Mitrović, koji je skočio i spustio zastavu, dodao je da je samo imao nameru da zastavu odnese četvrtom sudiji. 
-Zastava se čak ni u jednom trenutku nije našla u mojim šakama, nego sam držao onaj konopac, pokušavajući da dohvatim onaj helikopterčić, ili dron, kako god da se zove. Imao sam nameru da sve to odnesem četvrtom sudiji – kazao je Mitrović. 
Fudbaler nemačkog Frajburga je dodao da se kapiten Srbije Branislav Ivanović obratio u ime svih igrača i da niko od ostalih neće komentaristati događaje. 
Mitrović je istakao da tokom utakmice ništa nije bilo sporno. 
-Za vreme meča nije bilo nikakvih provokacija i teških reči. Kada su počeli incidenti, niko od albanskih igrača mi nije ništa prigovorio. S nekoliko njih sam igrao zajedno po Evropi, pričali smo, sve je bilo korektno… – kazao je Mitrović. 
Ovaj 24-godišnjak je rekao da ne zna šta će se desiti kada se radi o konačnoj odluci Evropske fudbalske unije (UEFA). 
-Samo smo želeli da igramo fudbal, da se meč nastavi, zbog toga smo bili na stadionu. Ništa više! Znam samo da ova generacija vredi, svako od nas će dati srce za Srbiju, zato pozivam navijače da nas podrže u svim narednim utakmicama. Potrebni su nam. A, mi ćemo se odužiti – rekao je Mitrović. 
Prema njegovim rečima, Srbija je bila bolja tokom utakmice i šteta je što njegova ekipa nije povela do početka incidenta. 
-Da je meč nastavljen, siguran sam da bismo pobedili, radovali se s navijačima. Ovako, ispalo je kako je ispalo, videćemo šta će dalje biti – rekao je Mitrović. 
Srbija bi u narednom kolu Grupe I kvalifikacija trebalo da dočeka Dansku 14. oktobra. UEFA je saopštila da će konačnu odluku povodom incidentata doneti najverovatnije sledeće nedelje. 

Povezana vest:  Konte ponosan na rezultate Juventusa