boris beker

Beker se nada produžetku saradnje sa Đokovićem

Nemački teniski trener Boris Beker nada se produžetku saradnje sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem, s ciljem da srpski igrač zadrži mesto broj jedan na ATP listi.
-Imamo veoma dobre odnose, izgrađene na međusobnom poverenju i zajedničkom radu. Želimo da produžimo ovu saradnju, to je plan – rekao je Beker, koji je u karijeri osvojio šest gren slem titula, uključujući tri Vimbldona.
Beker je angažovan kao trener Đokovića u januaru ove godine, a u međuvremenu je iz te saradnje proizašla titula na Vimbldonu, kao i povratak srpskog tenisera na mesto broj jedan.
-Ova godina je bila uspešna, ali nije još gotova – rekao je Beker, misleći na predstojeća dva turnira na kojima Đoković brani titule od prošle godine – u Parizu i Londonu.
Beker je naglasio da je prioritetni cilj Đokovića u narednoj sezoni održavanje mesta broj jedan, a da je u drugom planu pokušaj osvajanja Rolan Garosa, jedinog gren slema koji nedostaje Đokoviću.
-Naravno da Đoković želi da osvoji Rolan Gatros jednog dana u budućnosti, ali to je samo jedan od njegovih velikih ciljeva za sledeću godinu. Kada igrate tenis, imate više ciljeva, a ne samo jedan – rekao je Beker.

Povezana vest:  DAVIS CUP HRVATSKA - SRBIJA, Obradović: imamo značajnu psihološku prednost