Stadion_PartizanaNastavak spora o vlasništvu nad stadionom 9. juna

 

Suđenje po tužbi Ministrstva odbrane protiv Jugoslovenskog sportskog društva (JSP) Partizan zakazano je za 9. jun pred Višim sudom u Beogradu.

Portparolka suda Dušica Ristić rekla je agenciji Beta da je parnični spor, pokrenut 1997. godine pred Drugim opštinskim sudom, prešao 1. januara 2010. u nadležnost Višeg suda, posle uspostavljanja nove pravosudne mreže.

Povezana vest:  Bajern doveo mladog španskog reprezentativca Bernata

-Taj postupak zbog promene sudskog veća neće biti vraćen na početak, jer je u pitanju parnična, a ne krivična materija – rekla je Ristićeva.

Ministarstvo odbrane je na osnovu ovlašćenja Republičkog javnog pravobranioca 20. marta 2007. godine protiv Sportskog društva „Partizan“ obnovilo tužbu koja je prethodno bila podneta 19. novembra 1997. godine.

Tužbom je zatraženo poništenje ugovora o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, koji su 28. marta 1990. zaključili tadašnji Savezni sekretarijat za narodnu odbranu i JSP Partizan.

Povezana vest:  Fifa: Nije doneta odluka o promeni termina SP u Kataru

Ugovor se odnosi na fudbalski stadion, veslački klub i odbojkaški i košarkaški teren na Kalemgdanu.

Tokom obnovljenog postupka, Drugi opštinski sud je 8. jula 2009. privremenom merom do okončanja parničnog postupka zabranio Partizanu raspolaganje i otuđenje svih pomenutih objekata.

Okružni sud u Beogradu odbio je 7. oktobra prošle godine žalbu Partizana i potvrdio odluku Drugog opštinskog suda o privremenoj meri, a ta sudska odluka i dalje je na snazi.

Povezana vest:  Kojić: Borili smo se do zadnjih atoma snage

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da je ubeđen da će se Ministarstvo odbrane dogovoriti s Partizanom o stadionu tog fudbalskog kluba i ocenio da problem o njegovom vlasniku postoji više u javnosti nego u realnosti.