ronaldo slavlje-Gonzalo Arroyo Moreno  Getty Images SportKalderon: Barselona je želela Ronalda, ali je odabrao Real

Nekadašnji predsednik madridskog Reala Ramon Kalderon otkrio je danas da je 2009. godine malo falilo da Kristijano Ronaldo iz Mančester Junajteda pređe u Barselonu.
Kalderon je rekao je da Ronaldo imao ponudu Barselone, ali da je na kraju presudila želja Portugalca da pređe u Real za tada rekordnih 90 miliona evra.
-Kristijano je u Madrid hteo da dođe i 2008. godine, ali menadžer Aleks Ferguson nije želeo da ga pusti. Rekao mi je da ima obavezu da se oduži Fergusonu, jer ga je smatrao fudbalski ocem, ali i obećao da će već sledeću sezonu igrati u Realu. Dogovorili smo transfer u decembru, a pre toga se umešala Barselona koja je htela da plati i više od nas. Ipak, Kristijano je izabrao Real – rekao je Kalderon za španski Skaj.
Ronaldo je za madridski tim odigrao 263 utakmice i postigao 275 golova, a osvojio je titulu Primere, Ligu šampiona, dva nacionalna kupa, Superkup Španije i UEFA Superkup.
Portugalski napadač je dva puta osvajao Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta, 2008. i 2013. godine.
Tokom karijere igrao je još za lisabonski Sporting, dok je za nacionalni tim Portugalije nastupio 116 puta i dao 51 gol.

Povezana vest:  Ista meta - isto odstojanje, remi Čelsija i Sitija