karlo_anceloti_11Anćeloti želi trostruku krunu!

 

Karlo Anćeloti je odbranu češkog golmana Petera Čeha, koji je odbranio penal Boatengu u 56. minuti, označio kao ključni trenutak finalne utakmice FA Kupa na Vembleiju, u kojoj je njegova ekipa pobedila Portsmut sa 1:0.

-Čeh je odradio veliki posao odbranom penala. Da je Portsmut tada poveo sa 1:0, bilo bi nam jako teško. Inače, ostalo je 0:0, tri minute kasnije smo mi postigli gol i nakon toga je sve bilo puno lakše – izjavio je Anćeloti.

Prvi strateg nastavio je.

-Neverovatno, to mi ne nikada nije dogodilo u mojoj karijeri. Nismo imali baš sreće, ali eto, dogodi se i takva situacija u fudbalu – kaže bivši trener Milana, koji je u prvoj sezoni na klupi Čelzija klubu sa Stamford Bridža doneo prvu dvostruku krunu u istoriji.

Povezana vest:  Ivanović trenirao sa reprezentacijom

Čelzi je prošlog vikenda osvojio titulu prvaka u Prvenstvu, prekinuvši trogodišnju dominaciju Mančester Junajteda.

-Jasno da je ovome klubu važno osvojiti prvu dvostruku krunu u istoriji ali i meni lično je to prva dvostruka kruna! Sjajna sezona, sjajno je bilo i ovo finale FA Kupa. Atmosfera je bila izvanredna. Snaga ovog kluba je u ekipi i u sjajnoj klupskoj organizaciji – veli Anćeloti.

Sve je ove sezone bilo odlično za Čelzi osim nastupa u Ligi šampiona. Ispali su u osmini finala od Intera, a Ligu šampiona Čelzi nikada nije osvojio. To je trofej koji vlasnik kluba Roman Abramović želi najviše…

Povezana vest:  Morinjo: Čelsi još nije dovoljno jak

-Sledeće sezone pokušaćemo osvojiti trostruku krunu! Naravno da smo i ove sezone želeli otići do kraja u Ligi šampiona, ali smo sretni, jako smo sretni i sa ova dva trofeja – zaključio je Anćeloti.

Čelzi se dokopao šeste titule u FA Kupu, i to treći u poslednje četiri godine. Pre tri godine su plavi slavili protiv Mančester Junajteda sa 1:0, a prošle godine 2:1 protiv Evertona. U obe utakmice, kao i u ovoj protiv Portsmuta, Didier Drogba je bio strelac. Ovoga puta u 59. minuti, iz slobodnog udarca.

Povezana vest:  Majorka nastavalja da niže uspehe, ovog puta pala Valensija

-Video sam malu rupu u živom zidu, bio sam u jako dobroj poziciji i dobro sam šutirao. Lopta je opet udarila u okvir gola, ali ovoga puta je konačno i ušla u gol. Nakon što smo u prvom poluvremenu pet puta pogodili okvir a nismo postigli gol počeli smo strahovati da nećemo postići gol do kraja utakmice. Pošto smo prošle nedelje osvojili prvenstvo, nije nam bilo lako zadržati koncentraciju za ovu utakmicu, ali smo u tome uspeli. Ostvarili smo veliki uspeh sa ovom dvostrukom krunom, a Portsmut se pokazao kao vrlo težak protivnik – rekao je Drogba.