Fabio_CapelloKapelo: Ostajem dok me ne otpuste!

 

Selektor engleske reprezentacije Fabio Kapelo dokazao je svoju posvećenost aktuelnom poslu instruirajući kod svojih advokata da iz ugovora sa FA – om uklone klauzulu o potencijalnom napuštanju kormila Gordog Albiona posle Mundijala u Južnoj Africi.

Iako je Kapelo u 2008. potpisao sa Engleskim fudbalski savezom ugovor na četiri godine, taj dokument je otvarao brojne mogućnosti obostranog raskida saradnje posle Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici bez plaćanja odštete. Engleski mediji pišu da je sada ta klauzula uklonjena.

Povezana vest:  EURO 2012, Ševčenko: Pokazali smo našu dobru igru i karakter

-Sretan sam ovde u Engleskoj. Volim svoj posao, volim ovu zemlju i ne razmišljam o budućnosti. Vidim da se moje ime spominje u brojnim novinama u Španiji, Italiji i Engleskoj i da me dovode u kontekst preuzimanja drugih poslova, ali ja imam ugovor sa FA i ostat ću dok me ne otpuste ili dok ga ne odradim do kraja – objasnio je Kapelo, koji godišnje u ulozi engleskog selektora zaradi šest miliona funti.

Povezana vest:  Bonuči razoružao razbojnika

U FA su oduševljeni Kapelovim dosadašnjim radom, koji je preporodio igru Tri lava posle neuspeha u kvalifikacijama za Euro 2008. Otkada je on preuzeo klupu reprezentacije Engleska je slavila u devet od deset kvalifikacionih utakmica za SP postigavši 34 pogotka.

Ipak, iako se Kapelo sada obavezuje na vernost Engleskoj, ključnu ulogu kod njegovog ostanka na klupi odigraće rezultat na SP.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Tošić opet na Old Trafordu, Mažić deli pravdu u Lisabonu

On je i sam ranije najavio visoke ambicije:

-Sve osim našeg proboja u finale bio bi neuspeh.