Jose_Mourinho_2LIGA ŠAMPIONA

Murinjo: Utakmica sa Bajernom najvažnija na svetu

 

Trener Intera Žoze Murinjo rekao je danas da je predstojeća utakmica finala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena za njega najvažnija na svetu. Fudbaleri Intera u subotu na Santjago Bernabeu igraju finale Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena. „Plavo-crni“ će pokušati da osvoje treći trofej u sezoni, posle trijumfa u prvenstvu i Kupu Italije.

-Ova utakmica je najvažnija na svetu. Važnija je čak i od one na Svetskom prvenstvu pošto klubovi, koji mogu da kupe najbolje svetske fudbalere, igraju na mnogo većem nivou nego reprezentacije – rekao je Murinjo.

Inter će igrati u finalu Lige šampiona prvi put od 1972. godine, kada je izgubio od Ajaksa.

Povezana vest:  Gigs: Nema opuštanja, tek smo na pola puta

Inter je u prethodne dve sezone takmičenje u Ligi šampiona završavao u prvom krugu, a ove godine eliminisali su Čelsi, CSKA iz Moskve i branioca titule Barselonu.

Izabranici Žozea Murinja su u polufinalu izbacili Barselonu, a posle tog duela pojedini mediji i navijači su optužili fudbalere Intera da su igrali „negativan“ fudbal. Morinjo je odbacio te tvrdnje.

-Mislim da ove sezone nije viđen toliko kvalitetan meč od onog između Intera i Barselone na San Siru. Nisam video da je neki drugi tim igrao kao mi – agresivno smo napadali šampiona Evrope, postigli smo tri gola protiv njih – rekao je on.

-Izbacili smo Barselonu, ali svi pričaju o tome da su oni pobedili, a da smo mi parkirali autobus pred našim golom. Ali, nismo parkirali autobus već avion i to iz dva razloga – jer smo imali igrača manje i zato što smo u prvom meču pobedili sa 3:1. Tada nismo parkirali ni autobus ni avion, već smo ih razbili na San Siru – dodao je Murinjo.

Povezana vest:  Emirejts neće produžiti ugovor sa Fifom

Portugalac je pohvalio igru svog tima i u duelu sa Čelsijem.

-Čelsi nije mali tim, on je šampion Engleske i niko ne voli da igra na Stamford Bridžu. Nikoga nisam video da tako igra protiv njih – rekao je on.

Inter i Bajern će u finalu biti oslabljeni. U italijanskom timu neće biti Tijaga Mote, a u nemačkoj Franka Riberija, pošto su obojica isključeni u polufinalnim duelima.

Povezana vest:  Srbija s Norveškom na stadionu Partizana

-Odsustvo Mote će se u našem timu više osetiti nego Riberijevo u Bajernu. Mota je igrao u finalu Lige šampiona i pomogao bi ekipi svojim iskustvom. On uspostavlja ravnotežu na sredini terena i ne gubi lako lopte. Šteta je što neće igrati, a to se desilo jer se njegov saigrač nije ponašao na pravi način – rekao je on.

Obe ekipe će imati problema sa putovanjem do Madrida zbog saobraćajnog haosa u Evropi.

-Tim bi morao sutra da krene, ali ja bih više voleo da treniramo u Italiji, a da na put krenemo dan pre utakmice – rekao je Morinjo.