rad astana 1Kazahstanci kaznili greške u odbrani Rada

Izabranici Milana Milanovića su pokazali viši nivo forme u odnosu na meč sa ekipom Belhatova, ali je izostao rezultat pošto je prvak Kazahstana znalački znao da kazni dve greške u odbrani Rada.
Odličan start meča za Beograđane. U 7.minutu Nemanja Mihajlović je uputio snažan udarac sa desne strane, a par minuta kasnije i Vladimir Rodić je šutirao sa ivice šesnaesterca ekipe iz Kazahstana, ali bez rezultatske promene. U 18.minutu Bogdan Mladenović stvara sebi prostor za udarac, ali golman Erić uz pomoć svojih defanzivaca uspeva da neutrališe pokušaj igrača Rada.
Polovinom poluvremena obećavajuću akciju je započeo Nemanja Mihajlović, ali se odlučio za solo prodor iako je bolje rešenje bilo da asistira dobro postavljenom Stefanu  Mihajloviću.
U punoj ofanzivi tima sa Banjice, Astana izvodi prekid sa desne strane, a Akmetov je najviši u skoku i glavom donosi prednost lideru šampionata Kazahstana.
Pet minuta pre kraja prvog tempa, Nemanja Mihajlović pokušava da asistira prezimenjaku Stefanu, ali je golman Astane Erić dobro postavljen. U finišu poluvremena, akcija Rada za sportske špice. Gnjatić odigrava do kapitena Miloševića koji asistira Nemanji Mihajloviću uz završni udarac „sedmice“ građevinara, ali je za pun utisak ne dostajala bolja završnica.
U nastavku, tim iz Kazahstana je pripretio iz dva prekida, ali bez prave opasnosti po tim iz Beograda. U 63. minutu lopta je dva puta bila u kaznenom prostoru Astane, ali je izostala reakcija nakon centaršuta.
Kada se očekivalo izjednačenje, Kazahstanci su udvostručili prednost. U 70.mnutu prodor sa leve strane i propust  u zadnjoj liniji  tima sa Banjice, koristi Ketevoama koji iz prostora golmanskog peterca pogađa mrežu Dejanovića.
Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, pa se rezultat nije menjao.
Naredni meč ekipa Rada igra protiv Korejanskog šampiona Phang Stilersa 5. februara na terenu hotelskog kompleksa „Mirikl“.

Gledalaca: 50. Stadion: „Mardan“. Sudija:Lukaš Sčeh (Poljska). Strelci: 0:1 Akmetov u 30 i 0:2  Ketevoama u 70.minutu . Žuti karton: Stefan Mihajlović (Rad).

Povezana vest:  UEFA sutra razmatra žalbu Legije

RAD: Radunović, Rodić, Igor Đurić, Nikola Maraš, Nikola Đurić, Obradović, Gnjatić, Branislav Milošević, Mladenović, Nemanja Mihajlović, Stefan Mihajlović.. Igrali su još: Dejanović, Vico, Bainović,  Miloš Marković, Denić, Milanović, Denić, Ljujić, Milisavljević, Veselinović, Ivan Marković, Simić.

Astana: Erić, Akmetov, Postnikov, Pikalkin, Kulbekov, Radionov, Saulet, Mendibajev, Kjarulin, Šjotkin, Zangilišbaj. Igrali su još: Golubničji, Aničić, Konisbajev, Ketevoama, Bejsebekov, Nuserbajev, Jolčijev, Šomko, Kanhas.

Povezana vest:  Počinje Liga šampiona, srpski derbi u Lisabonu