UEFA-Liga-Evrope

Nastavlja se Liga Evropa, Sevilja želi odbranu trofeja

Liga Evrope će se nastaviti sutra prvim utakmicama šesnaestine finala, a trofej će pokušati da odbrani Sevilja, drugi put u istoriji takmičenja.Protivnik španskoj ekipi u prvoj rundi druge faze biće Borusija Menhengladbah, a Sevilja je neporažena u poslednjih devet evropskih utakmica sa nemačkim klubovima.
Klub iz Andaluzije će po drugi put pokušati da odbrani trofej, pošto je prethodno osvojila dva uzastopna, 2006. i 2007. godine, prvi u Kupu UEFA, drugi u nasledniku tog takmičenja Ligi Evropa.Jedan od derbija igraće se u Engleskoj, gde će Liverpul dočekati turski Bešiktaš, dok će drugi turski tim Trabzonspor kod kuće igrati protiv italijanskog Napolija.
Bešiktaš će pokušati da se osveti Liverpulu za najteži poraz u Ligi šampiona, kada je 2007. na Enfildu izgubio 8:0.Seltik će dočekati Inter u Glazgovu. Kada su se dve ekipe prvi put međusobno sastale, igrale su finale Kupa šampiona 1967, a 48 godina kasnije te dve ekipe nemaju ulogu u evropskom fudbalu poput tada.
Škotski tim je višestruki uzastopni šampion u nejakoj ligi svoje zemlje, dok italijanska ekipa u sredini tabele domaćeg prvenstva.Osvajanje Lige Evropa bi za Inter najverovatnije bio jedini način da se domogne Lige šampiona naredne sezone, takmičenja koje pre pet godina osvojio pod vođstvom Žozea Morinja.
Priliku da se iskupi svojim navijačima imaće Roma utakmicom protiv holandskog Fejenorda, posle debakla u grupnoj fazi Lige šampiona, kada je na svom terenu sa 7:1 izgubila od Bajern Minhena.Roma je i za vikend u italijanskom prvenstvu igrala bez golova sa poslednjeplasiranom Parmom i tako propustila priliku da se približi lideru Juventusu.
Trener Rudi Garsija rekao je da Roma nema alibije, pa čak i to što je zbog povreda oslabljena neigranjem velikog broja fudbalera.
Parovi šesnaestine finala Lige Evropa:

Povezana vest:  Uhapšeni bivši selektor Togoa i ministar sporta

Jang Bojs – Everton
Torino – Atletik Bilbao
Volfsburg – Sporting Lisabon
Dnjepar – Olimpijakos
Trabzonspor – Napoli
Roma – Fejenord
PSV – Zenit
Alborg – Briž
Anderleht – Dinamo Moskva
Liverpul – Bešiktaš
Totenhem – Fiorentina
Seltik – Inter
Gengan – Dinamo Kijev
Viljareal – Salcburg
Ajaks – Legija
Sevilja – Borusija Menhengladbah

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Roben: Ponosan sam na ekipu