Brendan Rodgers

Rodžers: Nije bilo sukoba u svlačionici

Trener Liverpula Brendan Rodžers demantovao je današnje tvrdnje britanskih medija da je u svlačionici „crvenih“ došlo do pobune igrača nakon što je italijanski reprezentativac Mario Baloteli izveo jedanaesterac protiv Bešiktaša.
-Mnogo je više drame u medijima oko tog čina nego što se zapravo u realnosti desilo. Najbitnije je da smo postigli gol. Ukoliko su Stiven (Džerard), Džordan (Henderson) i Mario na terenu, onda Stiven I Mario treba da se dogovore – rekao je Rodžers, a prenose britanski mediji. 
-Onaj ko želi da preuzme odgovornost, uzeće loptu i šutirati. Uostalom, Baloteli je u karijeri postigao preko 30 golova iz penala I jedan je od najboljih svetskih izvođača penala – dodao je Rodžers. 
Henderson, koji je na sinoćnjem meču bio kapiten, i napadač Danijel Staridž su se dogovarali ko će izvesti penal i trebalo je to da učini kapiten „crvenih“, ali je Baloteli prišao, uzeo loptu I postigao pobedonosni gol. 
-Henderson je bio zadužen za penale na početku utakmice, no kako je u utakmicu ušao Mario, na njima dvojici je bilo da izaberu izvođača. Henderson je bio srećan i spreman da izvede, ali je ipak dao Baloteliju da izvede. On je ispunio svoj cilj, postigao je gol. Nije bilo drame uopšte – kazao je Rodžers. 
Liverpul je sinoć na Enfildu pobedio Bešiktaš sa 1:0, u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa. Jedini gol na utakmici postigao je Baloteli u 85. minutu. 

Povezana vest:  Meklaren se vraća u Tvente