nemanja matic 2014

Čelsi će se žaliti zbog Matića

Fudblaski klub Čelsi najavio je danas da će podneti žalbu Fudbalskom savezu Engleske (FA) zbog crvenog kartona Nemanje Matića na utakmici Premijer lige protiv Barnlija, preneli su danas britanski mediji. Matić je na subotnjoj utakmici 26. kola Premijer lige odgurno Ešlija Barnsa koji je prethodno oštro startovao nad srpskim reprezentativcem. 
Sudija Matrin Etkinson je Matiću zbog guranja pokazao crveni karton, dok je Barns prošao nekažnjen. Čelsi ima rok do utorka da uputi žalbu FA, a trener „plavaca“ Žoze Morinjo je izjavio da ne očekuje da se uvaži žalba. 
-Barns je mogao da prekine karijeru Matiću. Matć ima sreće što se ništa nije desilo. Ne mogu da opišem rečima taj strašan start. U fudbalu je puno emocija, a Matić je imao prava da odreaguje onako. On nije protivniku naudio, dok je posle onog Barnsa mogao da završi karijeru. Najverovatnije će Matić dobiti suspenziju od tri utakmice, recite mi koliko zaslužuje Barns? – rekao je Morinjo. 
Disciplinska komisija će zasedati pre finala Liga kupa protiv Totenhema, ali će Matić verovatno propusiti nedeljni meč. Matiću prete i suspenzije dva meča u Premijer ligi protiv Vest Hema i Sautemptona. 

Povezana vest:  Jovetić donirao Srbiji 2.000 testova za korona virus