luis suarez igraBarselona sigurna, sjajni Suarez i Rakitić

Fudbaleri Barselone približili su se danas ponovo lideru Real Madridu na bod zaostatka, pošto su u gostima pobedili Granadu sa 3:1, u 25. kolu španske Primere.
Luis Suares je današnjom utakmicom potvrdio da se adaptirao i prilagodio Barseloni, pošto je utakmicu završio sa jednim golom I jednom asistencijom. „Blaugrana“ je u prošlom kolu neočekivano izgubila od Malage kod kuće, što je Real iskoristio da stekne veću prednost.
Real Madrid sutra igra protiv Viljareala.
Prvi gol postigao je Ivan Rakitić, koji je 25. minutuu šesnaestercu bio najbrži, naleteo na odbijenu loptu i doneo Barseloni vođstvo.
Granada nije uspela da stvori nijednu ozbiljniju priliku, a Barsa je početkom drugog poluvremena udvostručila vođstvo, kada je Rakitić poslao sjajnu loptu u prazan prostor, do koje je brzo došao Suares I brzo je sproveo u mrežu, ispred golmana i odbrane Granade.
Domaći tim je smanjio iz penala koji je dosuđen kada je Mark Bartra napravio prekršaj u svom šesnaestercu. Sigurni izvođač jedanaesterca bio je Fran Riko.
Strelac trećeg gola Barselona bio je Mesi, ali su najzaslužniji ponovo bili Rakitić i Suares.
Rakitić je poslao sjajan „for“ unapred, Suares se u šesnaestercu oslobodio čuvara i prevario golmana, a onda dodao Mesiju na petercu, koji je samo prosledio u nebranjen gol.
Granada je sada pretposlednja, sa 19 bodova.
Još tri meča 25. kola igraju se danas.

Povezana vest:  Odložen gradski derbi Sampdorija – Đenova