radomir_anticv_sa_mladim_navijacimaSP JUŽNA AFRIKA

Antić: u ponedeljak počinjemo pripreme

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je danas u Beogradu spisak 24 kandidata za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, na kome nema većih iznenađenja.

Reprezentacija se okuplja u ponedeljak u Beogradu, a dan kasnije putuje u Austriju na pripreme. Tamo će odigrati dva prijateljska meča, a 3. juna se vraća u Beograd, u kome će imati još jedan kontrolni meč pred polazak u Afriku.

-Vreme od našeg poslednjeg susreta iskoristili smo na pozitivan način. U ponedeljak počinjemo završne pripreme sa mnogo toga urađenog. Bavili smo se sobom, bavili smo protivnicima, imamo mnogo toga urađenog…Ovaj spisak je pokazatelj da kontinuitet nije bio slovo na papiru – rekao je Antić novinarima.

Selektor je kazao da zbog povreda na spisku nisu Boško Janković i Ivica Dragutinović. Antić je sa šireg spiska izostavio Jagoša Vukovića, Nemanju Matića, Dejana Lekića, Milarema Sulejmanija, Slobodana Rajkovića i Nemanju Tomića.

Povezana vest:  Manćini: U Skoplje smo došli da pobedimo Vardar

Danko Lazović i dalje ima problema sa povredom, ali već trenira sa timom i biće spreman za pripreme. Srbija će u Austriji igrati protiv Novog Zelanda 29. maja, a 2. juna protiv Poljske. „Orlovi“ se vraćaju u Beograd, a 5. juna će se sastati sa Kamerunom.

Jedini igrač iz reprezentacije koji još nije završio sezonu je kapiten Dejan Stanković, ali Antić nije mogao da kaže da li će mu dati dodatni odmor.

-Dejanu želim sreću sutra u finalu. Sa njim sam se dogovorio da ćemo posle finala Lige šampiona pričati o tome da dobije dan-dva dodatnog odmora. Odlučićemo o tome tada, pošto sve radimo zajednički – rekao je Antić.

Povezana vest:  Zbog meča Inter-Partizan bez alkohola u centru Milana

radomir_antic_nasmejan_kznNovinare je zanimalo da li će FSS u Južnu Afriku voditi lekarku Marijanu Kovačević, koja je alternativnim metodama lečila mnogo igrača. Portparol reprezentacije Aleksandar Bošković kazao je da je savez odustao od te ideje, jer bi prateća medijska reakcija mogla biti štetna po tim.

Antić nije posebno reagovao na to što je Nemačka ostala bez kapitena Mihaela Balaka.

-Kada ostanete bez kapitena u poslednji čas, to je svakako šok, ali Nemačka ima šest miliona fudbalera. Balak njima znači kao ličnost i kao vođa, više nego fudbalski. To jeste hendikep, ali siguran sam da će njihov selektor naći zamenu – rekao je Antić.

Svetsko prvenstvo počinje 11. juna i traje do 11. jula. Srbija će igrati u Grupi D, sa Nemačkom, Australijom i Ganom.

Povezana vest:  Lalatović žali, Mirković zadovoljan posle remija u Nišu

Antićev spisak za pripreme:

Golmani: Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Isailović (Zaglebje), Anđelko Đuričić (Leirija).

Odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Kolarov (Lacio).

Fudbaleri sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Keln), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard Lijež).

Napadači: Nikola Žigić (Valensija), Marko Pantelić (Ajaks), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrđa (Vojvodina).

Reprezentacija će se okupiti 24. maja u Beogradu, a dan kasnije otputovaće u Leogang u Austriji.