partizan slavlje vs mariborPartizan pobedio Donji Srem golovima Kojića

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Novom Sadu domaći Donji Srem sa 2:1, u utakmici 18. kola Super lige Srbije i ostvarili prvu pobedu u prolećnom delu šampionata.
Partizan je poveo golovima Nemanje Kojića u 36. i 75. minutu, a konačan rezultat postavio je Darko Spalević u 77. minutu.
Crno-beli su posle dva remija u prva dva kola prolećnog dela prvenstva protiv Voždovca (3:3) i Radničkog iz Niša (0:0) ostvarili prvu pobedu i uvećali prednost nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom na sedam bodova uz utakmicu više. Donji Srem je pretrpeo deveti prvenstveni poraz i sa 19 bodova zauzima 12. mesto.
Partizan je mogao da povede već u trećem minutu kada je šutirao Nikola Ninković, posle centaršuta Saše Ilića, ali je golman Donjeg Srema Nemanja Belić odbranio.
Crno-beli su imali inicijativu, a do šanse su došli u 23. Minute kada je Kojić petom pokušao da postigne gol. Nakon toga pokušavali su Stefan Babović i Vladimir Volkov, ali nisu bili precizni.
Partizan je poveo u 36. minutu kada se, posle prodora Ninković oslobodio protivničkog igrača i sa gol-aut linije ubacio loptu pred gol, a Kojić je sproveo u mrežu.
Do kraja poluvremena Donji Srem je imao dobru šansu, u kojoj se našao Rašid Abdul Obuobi, ali je u poslednjem trenutku „uklizao“ Ivan Bandalovski.
U prvom minutu drugog poluvremena Partizan je mogao da duplira vođstvo, ali je Ilić posle dodavanja Petra Grbića šutirao preko gola. Domaći su se nakon toga oslobodili pritiska pokušavali su preko Spalevića i Uroša Košutića ali nisu bili precizni.
Partizan je duplirao vođstvo u 75. minutu drugim golom Kojića. U akciji su učestvovali Nikola Drinčić, Ilić i Babović koji je dodao loptu na levu stranu do Vladimira Volkova, a on je dobro centrirao do Kojića koji je glavom poslao loptu u mrežu.
Donji Srem je, tri minuta kasnije smanjio zaostatak golom Spalevića sa ivice šesnaesterca. Posle toga Donji Srem nije uspeo da iskoristi konfuziju u igri protivnika, koji se u završnici pribrao i u 82. minutu mogao da postigne gol kada je Drinčić šutirao pod prečku, ali je golman Donjeg Srema izbacio loptu u korner.
U 85. minutu Partizan je ponovo bio u dobroj prilici, kada je posle centaršuta Drinčića Kojić glavom sa peterca prebacio gol.
Miloš Josimov mogao je da izjednači u 90. minutu iz slobodnog udarca, ali je golman Partizana Živko Živković izbacio loptu u korner.
U sledećem kolu Partizan će igrati na svom terenu protiv Rada, a Donji Srem u Pećincima protiv Radničkog iz Niša.

Povezana vest:  "Dobri Samarićanin" Dejvid Bekam