diego_milito_slavlje_1_finaleLIGA ŠAMPIONA

Inter – Bajern 2:0

Milito doneo Interu trofej Lige šampiona

 

Argentinac Dijego Milito doneo je najvažniju pobedu svom klubu. Milanski Inter prvak je Lige šampiona za sezonu 2009/2010. Milito je, pardon, Inter je pobedio Bajern sa 2:0 pred oko 75.000 gledalaca na Santijago Bernabeu u Madridu.

Milito je tako i doneo osmehe na lica navijača Intera koji osvaja najveći trofej posle 45 godina.

Početni udarac pred 75.000 navijača na stadionu Santijago Bernabeu izvela je ekipa Intera. Na samom početku utakmice Bajern je imao blagu inicijativu, a prvu priliku napravio je Hrvat Ivica Olić čije je ubacivanje iz trećeg minuta izbacila odbrana Intera. U 10. minuti Roben je odlično prošao po desnoj strani i ubacio loptu na Olića ali je hrvatski reprezentativac sa pet metara šutirao pored gola. Nekoliko minuta kasnije Altintop šutira, ali se lopta odbija od igrača Intera i odlazi u korner.

Povezana vest:  Dešam ostaje selektor do 2016.

Inter je uzvratio u 18. minuti preko Snajdera koji snažno šutira iz slobodnog udarca, a But brani. Inter je sredinom poluvremena lagano preuzeo inicijativu, iako je najavljivano, pre meča da će ekipa iz Italije igrati „zatvoreno“ u finalu Lige šampiona. Snajder je ponovo šutirao iz slobodnog udarca u 26. minuti, ovaj put po sredini gola.

Deset minuta pre kraja poluvremena plavi Inter je u samo četiri poteza matirao Bavarce. Prvo je Žulio Cezar ispucao loptu, Milito je glavom spustio na Snajdera koji je odlično proigao Milita. Milito izlazi pred Buta i desnom nogom pogađa za veliko slavlje plavo crnih. U 43. minuti Inter je možda mogao i rešiti utakmicu. Tandem Milito – Snajder ponovo unosi pometnju u odbranu Bajerna. Argentinac upošljava Holanđanina koji pogađa Buta i propušta 100 procentnu šansu.

Povezana vest:  Lalatović: Ponosan sam, a Zvezdi želim titulu

U prvoj minuti drugog poluvremena Bajernu je krenuo u kontraofanzivu za izjednačenje. Miler je imao sjajnu priliku, ali Cezar je bio na visini zadatka. Odmah posle toga Pandev je imao sjajnu priliku. Makedonac je šutirao na asistenciju Milita ali je But sjajnom paradom loptu skrenuo u korner.

U 54. minuti oba tima su imala dobre prilike. Prvo je Snajder iz slobodnog udarca sa 20 – tak metara šutirao prekog gola, dok je Altintop na drugoj strani pogodio spoljni deo mreže. Desetak minuta kasnije Roben odlično šutira, a Cesar sjajno brani.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Trijumf Intera slavilo 40.000 navijača na San Siru

I, konačno, početak kraja!

Milito je u 70. minuti sve sam rešio! Fenomenalni Argentinac sjajno vara Van Bujtena i desnom nogom loptu šalje u mrežu nemoćnog Buta. Iako su svi mislili da će Bavarci ubaciti u veću brzinu i nastaviti tradiciju nemačkog fudbala da se igra do poslednjeg sekunda meča to se, ovoga puta, nije desilo. Usledila je loša inicijativa Bavaraca koji ipak nisu imali snage probiti granitnu odbranu Intera.