Atletico Madrid Real MadridAtletiko i Real odigrali bez golova

Fudbaleri Atletko Madrida i Real Madrida odigrali su večeras bez golova, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona.
Atletiko je izbegao poraz na svom Visente Kalderonu najviše zahvaljujući golmanu Janu Oblaku, koji je u više navrata dobro odbranio svoju mrežu, pa je ekipa Dijega Simeonea i sedmu uzastopnu utakmicu nastavila niz bez poraza u duelima sa gradskim rivalom.
Utakmicu je sudio srpski sudija Milorad Mažić.
Real je bio bolji u prvom delu igre, a mogao je da povede u četvrtom minutu kada je Geret Bejl izašao pred gol Atletika, ali je golman Jan Oblak dobro skratio ugao i odbranio. Gosti su imali inicijativu, ali je naredna ozbiljnija šansa viđena u 31. minutu, kada je Bejl pokušao, ali je Oblak ponovo bio siguran.
Slovenački golman odlično je intervenisao i u 36. minutu, kada ješutirao Hames Rodriges. Nakon toga Atletiko je bio u šansi preko Antoana Grizmana, ali je golman Iker Kasiljas lako odbranio. Do kraja poluvremena pokušali su u timu Reala Luka Modrić i Atletiku Antoan Grizman, ali su obojica šutirali preko gola.
Atletiko je zaigrao bolje u drugom poluvremenu i prvi došao do prilike, u 49. minutu, kada je Arda Turan šutirao preko gola. Sa druge strane, pokušao je Toni Kros u 58. minutu, ali je Oblak lako odbranio.
Real je čuvao loptu, a pokušavali su Kristijano Ronaldo, Karim Benzema i Bejl, ali je Atletiko dobro igrao u odbrani i sačuvao svoj gol.
Turan je u 81. minutu odlično prošao odbranu Reala i pokušao da dodao loptu do Kokea, ali su se dobro snašli Karvahalj i golman Kasiljas i otklonili opasnost pred golom Reala. Pet minuta kasnije Luka Modrić pokušao je iz voleja, ali je loptu poslao preko prečke. Do kraja utakmice nije bilo prilika.
Revanš utakmica igra se 22. aprila na Santjago Bernabeu.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Hicfeld: Veliko olakšanje, skoro da sam eksplodirao