eric-cantonaKantona: Katalonija osvojila Mundijal, Pastore je najbolji

Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Erik Kantona, poznat po kontroverznim izjavama, ponovo je zatalasao javnost ocenom da je Mundijal u Južnoj Africi osvojila Katalonija, a ne Španija.
Kada su ga novinari na konferenciji za medije u Šangaju, dva dana uoči svečanosti proglašenja najboljih sportista u izboru Laureusa, pitali da oceni uspeh Španije na SP 2010. odgovorio je da je „taj Mundijal osvojla Katalonija“.
-Španija je tada osvojila trofej sa 10 igrača Barselone. To znači da Španci nisu osvojuili titulu, nego Barselona – rekao je bivši francuski internacionalac .
On je otkrio da je po dedi poreklom Katalonac.
-Istina je da mi je deda iz porodice Martorelj. Bio je republikanac. Živeo sam jedno vreme u Sant Đust de Desvernu i to baš u vreme kada je Johan Krojf igrao za Barselonu. Tada sam imao osam godina, a tokom šampionata sveta 1974. živeo sam u Barseloni… – rekao je Kantona.
On smatra da se u Nemačkoj igra najbolji fudbal.
Po njegovom mišljenu, najbolji igrac današnjice nije ni Lionel Mesi, ni Kristijano Ronaldo, nego Argentinac Havijer Pastore.
-Bez šale, najbolji fudbaler je Pastore iz Pari Sen Žermena. Radi se o najkreativnijem igraču današnjice. On vas svaki put iznenađuje, ali ne golovima, nego pasovima -rekao je Kantona.
On je otkrio da bi za predsednika Međunarodne fudbalske federacije glasao za Luisa Figa, a ne za Sepa Blatera, jer je Portrugalac „igrao fudbal, kao i Platini“.

Povezana vest:  Šekularac: Za svoje propuste Zvezda krivce traži u drugima