CUKARICKI-ZVEZDA 05Čukarički udaljio Zvezdu od šampionske titule

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su večeras na Banovom brdu ekipu Crvene zvezde sa 2:0 (1:0) u derbi meču 27. kola Superlige.
Zvezda je pretrpela treći poraz u prvenstvu i najverovatnije se oprostila od šampionske titule, pošto tri utakmice pre kraja zaostaje osam bodova za prvoplasiranim Partizanom.
Partizan ima bolji međusobni skor sa Zvezdom i dovoljno mu je da do kraja osvoji jedan bod i pehar namenjen prvaku Srbije vrati u Humsku.
Čukarički je mudrom igrom došao do trijumfa, koji je srušio sve nade aktuelnog prvaka da može da odbrani titulu.
Prednost domaćinu doneo je Nikola Stojiljković u finišu prvog poluvremena, a konačan rezultat postigao je Igor Matić u 62. minutu.
Fudbaleri Čukaričkog i Zvezde podržali su akciju Udruženja građana za borbu protiv raka jajnika „Progovori“ i Udruženje ginekologa onkologa Srbije (UGOS), koji su obeležili Svetski dan borbe protiv raka jajnika.
Igrači oba kluba izašli su na teren u majicama na kojima je pisalo: „I muškarci brinu“, stavljajući do znanja da je pomoć i podrška muškaraca u suočavanju sa ovim ginekološkim kancerom od velikog značaja.
Sudija Dfejan Filipović prekinuo je utakmicu u 10. minutu jer su navijači Zvezde pevali uvredljive pesme na račun Alabanaca.
U narednom kolu Zvezda u sredu dočekuje Radnički iz Kragujevca na stadionu „Rajko Mitić“, dok Čukarički gostuje Jagodini.
Rezultati i strelci 27. kola Superlige:
Čukarički – Crvena zvezda 2:0 (Stojiljković 45+2, Matić 62)
Rad – Jagodina 1:0 (Mladenović 21)
Odigrano u subotu:
Donji Srem – Vojvodina 1:2 (0:2)
OFK Beograd – Radnički Niš
Voždovac – Napredak 1:0 (1:0)
Radnički Kragujevac – Mladost 2:3 (1:1)
Borac Čačak – Novi Pazar 1:0 (0:0)
Partizan – Spartak 1:0 (0:0)
Tabela: Partizan 66 bodova, Crvena zvezda 58, Čukarički 54, Vojvodina 43, Novi Pazar 40, Rad 40, OFK Beograd 39, Mladost 42, Radnički Niš 33, Borac 32, Jagodina 31, Voždovac 30, itd.

Povezana vest:  Junajted ponovo bez pobede, osvojio bod protiv Sanderlenda

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES