zlatibor_zvezda11_foto_

Luković: Boriću se za svaki minut

Pojačanje Crvene zvezde ovog leta pristiglo iz B tima, Stevan Luković, u poslednjem trenutku otpao je sa spiska putnika na evropsko prvenstvo u Estoniji za omladince. Takva odluka nije demoralisala talentovanog mladog fudbalera, već mu samo predstavlja motiv za još naporniji rad.

– Žao mi je što sam otpao sa spiska selektora, jer sam propustio pripreme sa klubom i sada moram u kratkom periodu da nadoknadim sve propušteno. Trudim se, mnogo je naporno, ali sam siguran da ću uspeti da dostignem željenu fizičku spremu – istakao je Luković.

Povezana vest:  Zvezda odbila Prinsa Tejga

U prethodne tri godine igrajući za Sopot Stevan je svojim igrama i ponašanjem zaslužio da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom. Samim tim, sad ga očekuju veliki napori i borba za Robijevo poverenje i minutažu.

– Sviđa mi se sistem koji trener forsira i boriću se za svaki minut na terenu maksimalno. Znam da neće biti lako, konkurencija na poziciji desnog spoljnjeg je veoma jaka, tu je kapiten Mikić, Veša, Žule Stojković. Svi oni su duže od mene u Zvezdi, ali verujem u svoje kvalitete i mogućnosti. Ne treba mi veći motiv i podstrek za rad od pomisli da uskoro mogu da ostvarim svoj dečački san i zaigram na Marakani pred Delijama – budan sanja snažni defanzivac.

Povezana vest:  Milinković: Imali smo veliku želju u oba meča

Prilagođavanje u novu sredinu i ekipu proteklo je bez ikakvih poteškoća.

– Poznavao sam nekolicinu igrača od ranije, ali sam se i sa ostalima fenomenalno uklopio, i bolje i brže nego što sam očekivao. Igram u velikom klubu, sa sjajnim momcima i igračima, i kao i svi očekujem da će Zvezda u narednoj sezoni povratiti stari sjaj – zaključio je Luković uz konstataciju da bi bez ikakvog pogovora otišao na pozajmicu u neki drugi klub ukoliko bi mu klub to predložio.

Povezana vest:  Ronaldinjo dve godine u Bešiktašu?

PHOTO: FK CRVENA ZVEZDA