massimo_morattiMorati: Murinju su odškrinuta vrata povratka

 

Predsednik evropskog i italijanskog Intera, Masimo Morati, potvrdio je medijima da želi Fabija Kapela na klupi ekipe za sledeću sezonu, ali i ostavio otvorena vrata povratka Žozeu Murinju.

Portugalski strateg je pre dve godine došao u Inter sa kojima je dva puta osvojio Skudeto, zatim i Italijanski kup, italijanski Superkup a sve krunisao titulom u Ligom šampiona. Njegov odlazak u Real Madrid potvrđen je nakon što su se Španci obvezali platiti odštetu Interu za Murinja.

Povezana vest:  Partizan počeo pripreme, 31 igrač na Miloševićevom spisku

-Što se mene tiče, sa Murinjom ostajemo u dobrim odnosima. Njegov odlazak ne ruši poštovanje koje gajimo za njega. Vrata povratka ostaju mu otvorena, spremna za potpuno otvaranje – rekao je Morati.

-Ne mislim da je nas napustio na jednak način kao Italiju. Čini mi se da nije zalečio neke rane dobijene ovde i da u tome treba tražiti razloge njegovog odlaska. Naravno, i u tome što njegov avanturistički duh traži nove izazove.

Povezana vest:  Sikimić doneo Zvezdi pobedu u Čačku

Što se Murinjovog nasljednika tiče, verojatno će nedosanjanim snom ostati najveća Moratijeva želja – Fabio Kapelo.

Aktuelni selektor engleske reprezentacije teško bi mogao kombinovati dva izuzetno zahtevna posla. Južnoafrički Mundijal (11. jun – 11. jul) biće konačan ispit za Fabija na klupi Engleza, a podbačaj bi mogao skratiti ugovor koji ga veže uz Engleski savez (do 2012.).

Povezana vest:  Real bez Bejla protiv Rome

-Nisam doneo odluku o Murinjovom nasledniku. Razmatramo nekoliko opcija, a Kapello je svakako u krugu kandidata koji imaju sve potrebno za ovaj posao.

Sam prozvani Italijan već se oglasio izjavom da želi ostati na klupi Engleza.