uefa logo copy

Grad Beograd: Uefa snosi troškove EP u futsalu

Evropska fudbalska unija (Uefa) snosiće sve troškove Evropskog prvesntva u malom fudbalu, koje će se od 2. do 13. februara 2016. godine održati u Beogradu, saopštio je danas Beoinfo. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, gradski sekretar za sport i omladinu, kao i članovi Fudbalskog saveza Srbije danas su Starom dvoru upoznali predstavnike Uefe sa tokom i dinamikom organizacionih priprema.

Povezana vest:  Erikson novi selektor Obale slonovače

-Naš grad je u svetu sporta ozbiljan brend, jer pored ovog prvenstva organizujemo i Evropsko prvenstvo u vaterpolu, Dvoransko prvenstvo Evrope u atletici i veoma smo ponosni na to kako nas gledaju sve svestske sportske organizacije. Kako smo i u prošlosti bili organizatori najvećih sportskih događaja, ovo za nas nije ništa novo, imamo iskustvo i potrebne profesionalce za taj posao, i očekujemo da ovo bude jedno od najvećih evropskih prvenstava u futsalu koje se ikada održalo – rekao je Nikodijević.

Povezana vest:  Stanković: Uzeću od Murinja karakter,od Siniše neodustajanje

-Razgovarali smo o sistemu žrebanja koje će se obaviti u oktobru ove godine i medijskoj promociji događaja koja će goste upoznati sa Beogradom. Očekujemo posetu više hiljada gostiju iz inostranstva, što je dokaz da se u organizaciji sportskih takmičenja Beograd prepoznaje kao veoma atraktivna sportska destinacija – dodao je on.

Nikodijević je podsetio da je Grad Beograd opredeljen da svake godine organizuje najmanje jedno veliko sportsko događanje, jer se naj taj način promoviše kako Beograd tako i cela Srbija kao zemlja koja je dobar organizator i gde je svaki gost dobrodošao.

Povezana vest:  Kasiljas dobio funkciju u Fondaciji Real Madrida

Žreb za prvenstvo Evrope održaće se 2. oktobra u Beogradu, a pored Srbije učestvovaće još 11 selekcija.