ŠPANIJA

 

spanija_logo“Tata“ Flores

Često se s razlogom kaže da vaspitanje potiče iz porodice. Uticaj spoljne sredine je takođe značajan, a nešto od ta dva se nije najbolje manifestovalo u slučaju Josea Antonia Reyesa. Zato je Quique Sanchez Flores, nedavno imenovani trener Atletiko Madrida, bio prinuđen da prvotimcu objasni neka pravila lepog ponašanja. Naime, Reyes, koji traži pravu formu još od retkih blistavih trenutaka iz perioda dok je boravio u Arsenalu, prokomentarisao je da je bio “najsrećniji čovek na svetu“ kad je smenjen Abel Resino. Kao da problemi s očajnom formom Atletika nisu dovoljno težak zadatak za Floresa, novi stručnjak se našao i u ulozi pedagoga:

Povezana vest:  Aleks Ferguson: Nikada ne bih mogao biti sudija, težak je to posao

– Stavio sam do znanja Joseu da se ne slažem s kritikama koje je uputio na račun mog prethodnika. Trebalo bi da razmisli o svom postupku. Zadovoljan sam jedino zbog činjenice da je makar na terenu pokazao određeni napredak i da u tom smislu nemamo problema s njegovim ponašanjem. Ako se uozbilji, pokazaće da ne grešim kad kažem da je jedan od najboljih napadača na Starom kontinentu.

Povezana vest:  Baloteli: Sledeći put ću da izađem sa terena

 

Povreda Fabiana

Luis Fabiano, najbolji strelac Sevilje ove sezone, neće po lepom pamtiti duel s Valjadolidom. Golgeter je povredio zglob desne noge i predstoji mu višenedeljna pauza. Ekipa je pride stigla samo do boda i pored činjenice da je od 39. minuta imala igrača više na terenu. Upravo je Fabiano, prvim golom iz penala u ovom šampionatu, doneo izjednačenje Sevilji. I da se nije povredio, Brazilac bi svakako odsustvovao protiv Hihona zbog nagomilanih žutih kartona i suspenzije od jedne utakmice.