FRANCUSKA

 

francuska_liga_logoNezaustavljivi Gervinho

S obzirom na izuzetan golgeterski doprinos koji učinku Lila daju Pierre-Alain Frau i Gervinho, pravo je čudo da je ovaj klub još uvek relativno skromno plasiran. Ipak, proteklih nedelja je primetno da ekipa popravlja i formu i položaj na tabeli. Kad je u pitanju Frau, odranije je poznato koliko afirmisani napadač može da pruži i zato činjenica da s osam pogodaka deli zvanje najboljeg strelca ekipa sa Gervinhom ne čudi. Međutim, ova sezona praktično dovodi do pune afirmacije mladog reprezentativca Obale Slonovače, koji je u 15 utakmica takođe osam puta zagročao život protivničkim golmanima. Nije tajna da je Gervinho veoma talentovan, a koliko zaista može, bar ako je suditi prema mišljenju kapitena Ria Mavube, ostaje nepoznanica:

Povezana vest:  Dodić najavljuje pobedu protiv Smedereva

– Briljira već duže od mesec dana. Nismo u stanju da predvidimo šta je u stanju da uradi na terenu, a ponekad mi se čini da ni sam ne zna odgovor na to pitanje.

 

Puel bezbedan

Niz od šest utakmica bez pobede uslovio je da se Lion nađe na četvrtoj poziciji na tabeli, što je preskroman učinak za apetite sedmostrukog uzastopnog prvaka Francuske. Ipak, predsednik Jean-Michel Aulas tvrdi da trener Claude Puel ne treba da brine za svoj status:

Povezana vest:  Terzić: Premašili smo sportske ciljeve u ovoj godini

– Odlučan sam u nameri da Puel odradi u potpunosti svoj četvorogodišnji ugovor. Kvalitetan je stručnjak i ulaže maksimum iz dana u dan. Izlazili smo kao pobednici i iz neuporedivo težih situacija i zato ne bi trebalo da paničimo. Znam da su navijači nezadovoljni.

Lion je nedavno mogao do pobede protiv Olimpika iz Marselja, ali je meč ipak završen rezultatom 5:5, a prošlog vikenda je usledio novi šok. Ekipa je poražena na gostovanju Lilu s 4:3, a pride je ispustila i prednost od 3:1. Puel se teško miri s tim rezultatima:

Povezana vest:  Peter Čeh se vratio treninzima

– Ne bih ni da se prisećam prilika za vođstvo od 4:1. Kao da nas je neko ošamario. Prepustili smo protivniku kontrolu nad igrom. Besan sam. Dozvolili smo da nam iz šaka iskliznu ne samo tri boda već i remi.

Ni mediji sa svoje strane ne doprinose situaciji u Lionu, s obzirom na glasine o navodnom sukobu na treningu u kojem su učestvovali Aly Cissokho i rezervni golman Remy Vercoutre. Zvaničan stav kluba glasi da je Cissokho propustio poslednjih par utakmica zbog povrede mišića.