promoConcert300x397FIFA KICK OFF KONCERT POVODOM POČETKA SP 2010

 

Dovoljno je reći, tačnije spomenuti učesnike koji će se pojaviti na Prvom Koncertu Poznatih na Svetskom Prventvu (FIFA World Cup™ Kick-off Celebration Concert). Na binu će izaći: Alicia Keys, Angelique Kidjo, Amadou & Mariam, Black Eyed Peas, Blk Jks, Freshlyground, Hugh Masekela, John Legend, Juanes, K’Naan, Mzansi Youth Choir, Shakira, Soweto Gospel Choir, The Parlotones, Tinariwen, Vieux Farka Toure, Vusi Mahlasela.

Prvo svetsko prvenstvo na Afričkom kontinentu počinje 11. juna u Južnoj Africi ali spektakl počinje dan, ili noć ranije na Prvom Koncertu Poznatih. Koncert će biti organizovan na Orlando stadionu u Johanesburgu a učestvovaće svetske zvezde kao i poznati pevači sa crnog kontinenta kao i fudbalske legende i današnje fudbalske zvezde ali će se na bini pojaviti i poznate ličnosti iz drugih oblasti.

Povezana vest:  Lambert novi trener Aston Vile

Koncert bi trebalo da traje tri sata, prema rečima organizatora a koncert koji će spojiti dve najveće strasti – fudbal i muziku biće penošen širom sveta, čak će i RTS prenositi ovaj događaj. Na stadionu će se naći najmanje 30.000 ljubitelja muzike i fudbala a koncert počinje u 20,00 časova, po lokalnom vremenu, što bi trebalo da bude u Srbiji i regionu u 19,00 sati.

Povezana vest:  Hicfeld: Bajern gubi nemački identitet

FIF je izabrala producenta Kevina Vola, inače, dobitnika EMI nagrade, i njegovu firmu Control Room da produciraju i organizuju ovaj spektakl. Pomenuta firma već je radila ovako velike projekte, kao što su „Live Earth 2007“ gde je nastupilo 150 umetnika na sedam kontinenata i taj spektakl je trajao 24 sata.

Zarada od koncerta biće donirana Organizaciji „20 Centara u 2010“ a to je oficijalna kampanja svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi. To je program koji bi trebalo da izgradi 20 centara širom Afrike koji bi nudili obrazovanje i zdravstvenu zaštitu kao i fudbalske treninge u nerazvijenim zajednicama.

Povezana vest:  Ranieriju uzdrmana klupa u Romi, Lipi i Leonardo čekaju red

-Mi smo prezadovoljni što organizujemo koncert ovakve jačine i talenata pre početak prvog svetskog prvenstva koje se održava na tlu Afrike. Ovo je zaveštanje univerzalne i jedinstvene snage koju nose fudbal i muzika i počeće takmičenje na pravi način – na slavlju! – rekao je Žerom Valke, Generalni sekretar FIFA.

NAJAVU ZA KONCERT MOŽETE POGLEDATI OVDE!