terzic i toncev

Tončev: Odlazim jer ne želim da učestvujem u farsi

Odlazeći potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev rekao je danas da je podneo ostavku zbog pritiska koji vlada oko kluba i u samom klubu i da više ne želi da učestvuje u toj farsi.
Tončev je danas podneo ostavku, 24 sata nakon što je klub napustio još jedan potpredsednik Slaviša Kokeza. Ostavke su podneli i članovi Upravnog odbora Predrag Ćulibrk i Branko Radujko.
-S obzirom na aktuelna dešavanja i atmosferu koja je stvorena oko kluba, ali i u samom FK Crvena zvezda, smatram da je kreiran pritisak koji onemogućava normalno funkcionisanje kluba. Iz tog razloga sam odučio da podnesem ostavku na clanstvo u Upravnom odboru. Na ovaj korak sam se odlucio jer ne želim da učestvujem u farsi koja se stvara oko našeg najveceg i najtrofejnijeg kluba – obrazložio je Toncev u saopštenju za javnost.
On smatra da veći deo sportske javnosti misli da aktuelna Uprava nije dobro vodila klub i zbog toga je spreman da prepustim svoje mesto njihovim mudrijim i sposobnijim kandidatima.
-Verovatno istim onim ljudima koji nisu bili spremni da se uhvate u koštac sa problemima sa kojima smo se mi suocili krajem 2012. godine. Šampionska titula i smanjenje katastrofalnog duga za deset miliona evra, izgleda, nisu bili dovoljna preporuka za naš dalji rad. Kao i činjenica da smo i pored finansijskih problema uspeli da zadržimo talentovane igrače poput Rajkovića, Grujića i Ristića, za koje se na fudbalskom tržištu može dobiti i 10 miliona evra – naveo je Tončev i dodao da je ostankom tih igrača uprava želela da stvori ozbiljan tim, za šta nije bilo strpljenja.
Tončev je kazao da je nešto slabiji start u Superligi i rana elimininacija iz Evrope ocenjen kao veliki neuspeh, ali da sumnja da bi se tako rano „lomila koplja“ u Juventusu, Arsenalu ili Ajaksu.
-Strpljenje i uigravanje su preduslovi za velike sportske rezultate. Verujem da će ih uskoro biti u Crvenoj zvezdi jer za takvo nešto postoji baza koju smo stvarali i stvorili u proteklom periodu.
Prema njegovim rečima sadašnja uprava je 2012. godine došla sa namerom da stvori stabilan klub na duže staze.
-Da smo hteli, kao neki ranije, mogli smo se dodatno zaduživati i osvojiti trofej na taj način. Ali, mi smo se ponašali odgovorno želeci i planirajući u buducnosti stabilnu i jaku Crvenu zvezdu – napisao je Tončev.
On je napomenuo da je u Zvezdu mnogo uložio, kao i da od nje ništa nije uzeo.
-Ušao sam sa željom da pomognem klubu, za čiju sam stabilizaciju često davao i sopstveni novac, a ne samo energiju i trud u vođenju kluba. Zauzvrat, nisam tražio ništa, niti sam dobio, a kamoli uzeo nešto na račun Crvene zvezde. Sve to se može videti i proveriti. Meni je savest čista, donosio sam odluke i povlačio poteze isključivo u interesu FK Crvena zvezda radeći svoj posao najbolje što sam znao i umeo.
Tončev ističe da narednoj upravi želi mnogo uspeha i sreće u radu.
-S obzirom da se izgleda nestrpljivo išcekuju mudriji i sposobniji, ne želim da im dalje zauzimam vreme i prostor i zato im prepuštam mesto u klubu koji ću i dalje voleti i za koji cu i dalje navijati velikim žarom, uvek spreman da mu pomognem. Budućoj upravi želim puno sreće i uspeha u radu – zaključuje Tončev na kraju pisma.

Povezana vest:  Grant: Moglo je i drugačije da se završi