partizan metalac

Lukić doneo Partizanu pobedu nad Spartakom u 95. minutu

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu ekipu Spartaka sa 2:1 (1:0) u četvrtom kolu Superlige Srbije, a pobednički gol u finišu postigao je mladi vezista Saša Lukić.
Crno-beli su se dugo mučili nakon izjednačenja Spartaka i gola Vladimira Torbice iz sumnjivo dosuđenog penala, stvarali šanse, ali je Lukić posle kornera zakucao loptu u gol i doneo pobedu svom timu.
Partizan je poveo golom Valerija Božinova u osmom minutu, takođe posle kornera i greške odbrane Spartaka.
Činilo se da će izabranici Zorana Milinkovića posle ranog vođstva mirno privesti utakmicu kraju, posebno jer su imali veliki posed lopte i nekoliko prilika.
Spartak je uglavnom pretio iz kontranapada, a jednu takvu u 56. minutu Makarić je mogao da pretvori u gol, ali je iz izgledne šanse šutirao pravo u golmana Živkovića.
Samo nekoliko minuta kasnije tim iz Subotice je imao novu kontru i Fabrisio je kao poslednji igrač odbrane srušio Plavšića, čini se van kaznenog prostora, ali je Brazilac dobio samo žuti karton. Torbica je bio siguran sa 11 metara – 1:1.
Fudbaleri Partizana posle toga imali su mnogo prilika preko Petrovića, Živković i Šaponjića, koji je pogodio prečku u 87. minutu.
U istom terminu pobede su zabeležili ekipe Čukaričkog i niškog Radničkog koje su bile bolje od OFK Beograda, odnosno Metalca.
Rezultati i strelci:
Javor – Rad 3:0 (Maraš autogol 39, Docić 48, Đokić 89)
Radnik – Borac Čačak 1:0 (Stojanović 63. penal)
Čukarički – OFK Beograd 1:0 (Pavlović 8)
Metalac – Radnički Niš 0:2 (Zemljanuhin 52, Tomić 67)
Partizan – Spartak 2:1 (Božinov 8, Lukić 95. – Torbica 59. penal)
Juče:
Jagodina – Novi Pazar 1:2 (Savković 68. – Pavlović 49, Aškovski 62)
U preostala dva meča četvrtog kola sutra od 17 sati igraju Mladost Lučani – Vojvodina i Voždovac – Crvena zvezda.
Tabela: Javor 9 bodova, Borac Čačak 9 , Partizan 9, Čukarički i Radnički Niš 7, Crvena zvezda i Radnik po 5, Rad 4, Mladost 4, Novi Pazar 4, Spartak 4, Vojvodina 4, Metalac 4, Voždovac 3, OFK Beograd 3, Jagodina 0.

Povezana vest:  Mitrović: Igrač sam Fulama, ali u fudbalu je sve moguće