milinkovic kzn ls

Milinković: Učinićemo sve da mušemu vratimo u Beograd

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da je njegova ekipa spremna da napadne BATE Borisov u predstojećem meču i tako napravi još taj jedan korak koji je deli od Lige šampiona.
-Nesporna je želja kod svih nas da sutra uveče napravimo još jedan korak, da savladamo još jednu prepreku koja nam je preostala – rekao je Milinković na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.
Fudbaleri Partizana sutra od 20.45 dočekuju BATE Borisov u revanš utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. U prvom meču, koji je odigran prošlog utorka, BATE je slavio sa 1:0.
-Još je sveže, nije bilo tako davno, taj meč sa Steauom… Želeli bismo da to ponovimo, uz pun respekt prema protivniku, jer je BATE ozbiljna ekipa, ekipa koja ima iskustva, koja je stalni član Lige šampiona. Naš zadatak nije ni malo lak – rekao je Milinković.
-Želimo da priredimo jedno crno-belo veče, jednu veliku radost za sve navijače. Učinićemo sve da dođemo do onog rezultata koji bi za Partizan značio prolaz dalje, da napravimo još jedan iskorak i da mušemu vratimo u Beograd – naveo je Milinković.
Trener Partizana je naveo da nema kadrovskih probelma i da su svi igrači zdravi i spremni za meč, osim na Marka Jevtovića, koji nema pravo nastupa zbog crvenog kartona iz prve utakmice. Milinković, međutim, nije želeo da govori o tome kojih će 11 igrača istrčati sutra na teren.
-Partizan će da napada, mora da napada, da tražimo gol ili dva. Ali, naši napadi ne smeju da nas uvedu u probleme, taj scenario bismo želeli da izbegnemo. Imamo i to iskustvo iz utakmice sa Steauom gde smo videli da svaka greška može da donese prednost na jednu ili drugu stranu. Mnogo pameti će nam trebati – kazao je Milinković.
Trener Partizana je naveo da očekuje da BATE neće žuriti, ali i da neće mnogo menjati svoj stil igre, a kao jednu od prednosti beloruske ekipe istakao je Aleksandra Hleba.
Na pitanje novinara da li bi prihvatio da Partizan do Lige šampiona stigne preko penala, Milinković je rekao: – Ja bih najpre prihvatio da prođemo dalje sa jednim lepim rezultatom… Kada bi bili penali i u korist Partizana… Ma, samo da napravimo još taj jedan korak.
Fudbaler crno-belih Darko Brašanac naveo je da očekuje tešku utakmicu, ali je i istakao da su on i saigrači 100 odsto spremi.
-Očekujem da uz naše navijače odigramo dobru utakmicu i da se plasiramo u Ligu šampiona, to nam je svima san, to bi bila velika stvar za naš klub i za našu zemlju – rekao je Brašanac.
On je dodao da ekipa ne oseća pritisak i da je veći pritisak bio pred meč sa Steauom u prethodnoj rundi kvalifikacija.
Brašanac je kazao i da ne bi voleo da se dođe do penala.
-Zavisiće mnogo od toga kako otvorimo utakmicu… Ja sam teško preživeo i Njukasl i Anderleht, a i Artmediju, tako da je bolje da sve rešimo u 90 minuta. Naravno da bih šutirao penal, ali zbog naših navijča i naših i porodica ne znam koliko bi penali bili dobri – rekao je Brašanac.

Povezana vest:  Mihajlović sutra objavljuje spisak

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES