nikola radjen hun

Rađen: Suspenzija FINA-e je veliki udarac

Srpski vaterpolsita Nikola Rađen rekao je danas da četvorogodišnja suspenzija Svetske plivačke federacije (FINA) zbog korišćenja kokaina za njega predstavlja veliki udarac i dodao da čini velike napore da ispravi tu grešku.
-Oštra kazna u vidu četvorogodišnje suspenzije od strane FINA za mene predstavlja veliki udarac. Nisam očekivao da će greška koju sam napravio proći nekažnjeno, jer i u vaterpolu za svaki načinjeni faul sledi isključenje – poručio je Rađen putem društvenih mreža, a prenosi Vaterpolo savez Srbije.
FINA je suspendovala Rađena na četiri godine zbog korišćenja kokaina. On je testiran 17. februara u Madridu, na utakmici Srbije i Španije u Svetskoj ligi.
-Pretpostavljao sam da će moja sportska reputacija i aktivnosti nakon analize testa uveriti čelnike FINA da sam svestan da sam pogrešio i da činim sve, koliko je to, naravno, u mojoj moći, da tu grešku ispravim. Očigledno sve to nije uzeto u obzir, kao ni činjenica da sam se poslednjih meseci u značajnoj meri anažovao i uključio u aktivnosti Antidoping agencije – kazao je on.
Rađen je dodao da se do kraja žalbenog postupka neće oglašavati u medijima.
-Rok za žalbu na ovakvu odluku FINA je 21 dan i do isteka tog roka neću se oglašavati u medijima. Još jednom ovim putem želim da se zahvalim svima koji su mi u ovim teškim trenucima pružili podršku i bili uz mene – navodi se u objavi Rađena.
Rađen (30) je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu 2009. i srebro u Šangaju 2011. godine. Na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu 2012. godine i Budimpešti 2014, srebro u Malagi 2008. i bronzu u Zagrebu 2010.

Povezana vest:  Solun: U udesu povređeni vaterpolisti Kuvajta