ugo viera cz par (2)

Vijeira: Bitnija je pobeda od mojih golova

Fudbaler Crvene zvezde Ugo Vijeira rekao je večeras da je mnogo važnije što su crveno-beli pobedili, nego što je on postigao dva gola u 149. „večitom“ derbiju sa Partizanom.
-Srećan sam što sam postigao golove, ali od toga je mnogo bitnije što smo pobedili. Još bolja stvar je što uvećali prednost na liderskom mestu u prvenstvu – rekao je Vijeira novinarima posle meča.
Zvezda je večeras sa 3:1 pobedila Partizan u devetom kolu Super lige, a dvostruki strelac za crveno-bele bio je Vijeira, koji je golove posvetio svojoj pokojnoj supruzi.
-Golove posvećujem mojoj pokojnoj supruzi Edini, koja fizički nije sa mnom, ali jeste u glavi i srcu – dodao je on.
Vijeira je prvi gol proslavio trkom ispred južne tribine Stadiona „Rajko Mitić“.
-Izvinjavam se navijačima Partizana. Nisam znao da je to njhova tribina. Uvek sam za fer-plej. Zaista mi je žao – rekao je Vijeira.
Levi bek Zvezde Luis Ibanjes rekao je da je očekivao pobedu u 149. večitom derbiju.
-Zadovoljan sam i zbog nas i zato što smo navijačima doneli sreću. Sjajno je bilo. Očekivao sam pobedu, verovao u sebe i saigrače i to se ostvarilo – rekao je Ibanjes.
Odbrambeni fudbaler Zvezde Vukašin Jovanović kazao je da je ekipa pokazala karakter u nekoliko poslednjih prvenstvenih utakmica.
-Čestitam Partizanu na dobroj igri, ali smo se mi borili kao lavovi pred ovim fenomenalnim navijačima. Presrećan sam zbog derbija u seniorskoj konkurenciji. Nismo dali gol iz penala, nismo imali igrača više… Posvećujem pobedu Dejanu Stankoviću i sekretaru stručnog štaba Goranu Negiću. Posle utakmice sa Radničkim svi su nam se smejali, ali smo se mi izdigli – rekao je Jovanović.
Crveno-beli će u narednom kolu gostovati Jagodini.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE, Pripremni mečevi sa Aluminijumom i Hanoverom

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES