tomislav sivic kzn okt 2015

Sivić: Cilj protiv Andore i Litvanije – šest bodova

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da očekuje da ekipa zabeleži pobede u utakmicama sa Andorom i Litvanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
-Imamo nove zadatke, pred nama su mečevi sa Andorom i Litvanijom. Cilj nam je svih šest bodova. Ipak, trenutno mislimo o Andori i spremamo se maksimalno ozbiljno – rekao je Sivić na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.
On je izrazio zadovoljstvo što je Sergej Milinković-Savić prebačen u A tim.
-Ipak, loša vest je da se Đurđević povredio i to su četiri gola manje, koliko su zajedno postigli. Moguće je da ćemo promeniti sistem jer su njih dvojica bila veoma važni igrači tima – rekao je Sivić i dodao da očekuje vezistu Lacija u ekipi za obaveze mlade reprezentacije u novembru.
Na Sivićevom spisku se nalaze i nova imena – Srđan Plavšić i Marko Pavlovski, a tu je i Mijat Gaćinović.
-Kada sam došao rekao sam da radimo selekciju tima i zvaćemo igrače koji su bili evropski i svetski igrači. Ti momci zaslužuju poziv u reprezentaciju kako bi izborili veću minutažu u svojim klubovima. Đurđević je našao klub, počeo da daje golove, Grujić je „eksplodirao“ u Zvezdi, pa verujemo da će slično biti i sa Pavlovskim.
Srbija je na startu kvalifikacija zabeležila ubedljiv trijumf nad Litvanijom (5:0) u Gornjem Milanovcu.
-Moramo ozbiljno da shvatimo svakog protivnika jer nema lakih. Ukoliko budemo imali pravi pristup rezultat neće izostati. Rezultati u grupi za sada su očekivani, borićemo se za prvo mesto sa Slovenijom i Italijom. Nadam se da ćemo sami odlučivati o svojoj sudbini – jasan je Sivić.
Srbija se 7. oktobra sastaje sa Andorom u Novom Sadu, dok šest dana kasnije gostuje Litvaniji u Kaunasu.

Povezana vest:  Zvezda zadovoljna što će IO FSS raspravljati o suđenju

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES