marko_pantelic_srb_nzPoljska – Srbija 0:0

Drugi pripremni meč „orlova“ za Mundijal odigran bez golova

 

STADION: Kufštajn arena. GLEDALACA: 2.000. SUDIJA: Ditmar Drabek. POMOĆNICI: Armi Eder, Andres Stadinberg (svi iz Austrije). ŽUTI KARTONI: Slavomir, Votkovjak (Poljska), Petrović (Srbija).

POLJSKA: Fabjanski, Pišček (od 69. Jodlovec), Glik, Votkovjak, Sablok, Dudka, Miržijevski, Slavomir (od 77. Ribus), Blažčikovski (88.Matuščik), Novak (od 71. Cetnarski), Levandovski (od 90. Sobjeh).

SRBIJA: Isailović (od 46. Stojković), Ivanović, Kolarov, Luković, Subotić, Stanković (od 46. Petrović), Kuzmanović, Krasić (od 69. Mrđa), Jovanović (od 46. Tošić), Lazović (od 59. Kačar), Žigić (od 46. Pantelić).

Povezana vest:  Holanđanin Heselink pojačao bečki Rapid

Najbolji fudbaleri Srbije i Poljske odigrali su prijateljski meč bez golova u Kufštajn areni u Austriji – 0:0.

Reprezentativci Poljske igrali su veoma agresivno, uglavnom prodirali po desnoj strani i zadavali dosta posla našoj odbrani. Jedna od takvih situacija dogodila se u 16. minutu, šutirao je Levandovski, a loptu sa gol linije skinuo je Kolarov. Samo osam minuta kasnije isti igrač je ponovo zapretio, ali na pravom mestu bio je golman Srbije Isailović. Izabranici Radomira Antića igrali su uglavnom na kontru, tako se u 27. minutu odlično snašao Krasić, prošao dvojicu igrača, centrirao do Lazovića čiju loptu je Fabijanski bez problema uhvatio. Kako se bližio kraj prvog poluvremena tako su i napadi našeg tima bivali učestaliji, treba pomenuti onaj iz 42. minuta koji je poveo Žigić, preuzeo Jovanović, koji na kraju šalje prejaku loptu ka kapitenu Stankoviću.

Povezana vest:  Crvena zvezda pobedila švajcarski Vintertur

U 56. minutu Pantelić je uposlio Tošića, ovaj prebacio do Krasića, ali Fabijanski je opet bio na mestu. Ubrzo zatim, Krasić i Tošić su kreirali još jednu akciju, a ovoga put šut Srbije je izblokiran. U više navrata, odbranu protivnika „testirao“ je Mrđa, koji je zabeležio i asistenciju u 72. minutu za Pantelića.

Poslednju pripremnu utakmicu pred odlazak na Svetsko prvenstvo reprezentativci Srbije će odigrati u subotu na stadionu Partizana, gde će odmeriti snage sa selekcijom Kameruna.

Povezana vest:  Štimac ponudio ostavku posle poraza Hrvatske u Glazgovu