subotic affolter

Subotić: Nešto najluđe u karijeri, kao u Holivudu

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić rekao je posle večerašnjeg plasmana u polufinale Lige šampiona da je završnica revanš utakmice sa Malagom „najluđi momenat“ u njegovoj karijeri.
-Stvarno ne mogu da verujem šta se dogodilo. Ovo je najluđi moment u mojoj fudablskoj karijeri. Ovo je bila posebna utakmica za sve, kako za nas, tako i za navijače Borusije. Naša priča do sada je za holivudski film, nadam se da će imati i holivudski kraj – rekao je reprezentativac Srbije posle utakmice u Dortmundu.
Prvi duel Borusije i Malage završen je bez golova, a španski klub je u revanšu u Nemačkoj vodio sve do sudijske nadoknade vremena, kada su Marko Rojs i Felipe Santana doneli preokret svojoj ekipi i pobedu od 3:2.
Sportski direktor Borusije Mihael Cork rekao je da je njegov klub imao mnogo sreće, ali da misli da je zasluženo prošao u polufinale.
-Teško je ovo opisati rečima… Imali smo mnogo sreće, propustili dosta šansi, ali ekipa je verovala do samog kraja. Ovo nije bila naša najbolja utakmica, taktički pristup Malage bio je izvanredan, ali mislim da smo zaslužili da prođemo dalje – rekao je Cork.
U polufinale se plasirao i španski Real Madrid, koji je u revanšu u Istanbulu izgubio od Galatasaraja sa 3:2, ali je prošao dalje pošto je u prvom duelu pobedio sa 3:0. Dvostruki strelac za Madriđane u revanšu Kristijano Ronaldo rekao je da su fudbaleri Reala sami sebi zakomplikovali život u Istanbulu.
-Veoma smo srećni što smo posle teške utakmice prošli dalje. Ovo će nam služiti kao primer za budućnost. Galatasaraj nam je otežao stvari, ali smo mi u stvari ti koji smo zakomplikovali sebi život. Moramo da budemo u utakmici svih 90 minuta. Sada nam ostaje samo da vidimo koga ćemo dobiti u žrebu za polufinale – rekao je Ronaldo.
Trener španske ekipe Žoze Morinjo izjednačio je rekord Aleksa Fergusona po broju polufinala Lige šampiona. Obojica sada imaju po sedam učešća u toj fazi takmičenja.
-Nisam imao vremena da budem nervozan. Galatasaraj večeras nije igrao sa 11 igrača, već sa njih 50.000. U ovoj vrsti utakmice mogli smo sve da izgubimo, a ništa da dobijemo. Ne znamo protiv koga ćemo igrati u polufinalu, ali će svakako biti velika ekipa i biće nam teško, ali sada je vreme da uživamo, a ne da strepimo od sledećeg protivnika – istakao je Morinjo.
U ostalim četvrtfinalnim duelima Barselona će sutra dočekati Pari Sen Žermen (prva utakmica 2:2), dok će Juventus kod kuće igrati protiv Bajern Minhena (0:2).

Povezana vest:  Adrijano napušta Evropu zbog porodice