bozinov par javor

Partizan pobedio Javor na debiju trenera Drulovića

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Javor sa 3:2, u utakmici 14. kola Super lige Srbije i preskočili ga na trećem mestu na tabeli. Na stadionu u Humskoj, pred oko 4.000 gledalaca Javor je poveo u devetom minutu golom Stefana Dražića, a Partizan je preokrenuo golovima Miloša Ostojića u 29. minutu i Andrije Živkovića u 35. minutu. Valeri Božinov je u 67. minutu postigao treći gol za crno-bele a konačan rezultat postigao je Marko Kolaković u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.
Partizan je sada treći na tabeli sa 24 boda, a Javor na četvrtom mestu ima bod manje. Partizan je sa klupe predvodio novi trener Ljubinko Drulović, koji je krajem nedelje zamenio Zorana Milinkovića.
Crno-beli nisu pobedili na svom terenu još od avgusta i prekinuli su niz od tri utakmice bez pobede u Humskoj. U ekipi aktuelnog šampiona nije bilo nekolicine standardnih igrača, među kojima ni kapitena Saše Ilića ni Stefana Babovića.
Partizan je od početka napadao ali je poveo Javor u devetom minutu posle velike greške Ostojića. On je bio sam, počinjao je napad Partizana i želeo je da doda loptu do Fabrisija, ali je Dražić presekao pas, izašao ispred golmana Živka Živkovića kome je kroz noge poslao loptu za vođstvo Javora.
Drulović je već u 15. minutu morao da napravi izmenu, umesto kapitena Darka Brašanca koji se povredio, ušao je Nikola Ninković. U narednih 15-ak minuta Partizan je zaigrao bolje i imao je tri prilike. U dva navrata u dobrim prilikama je bio Valeri Božinov, prvi put je šutirao preko gola, a zatim mu je odbranio golman Vladan Đogatović. Pokušao je Živković, ali se rezultat nije menjao sve do 29. minuta.
Živković je izveo korner sa leve strane, lopta je pala u peterac na nogu Ostojiću koji je snažnim udarcem poslao u mrežu i iskupio se za grešku kod gola Javora.
Šest minuta kasnije Partizan je poveo. Živković je povukao loptu po desnoj strani, ušao u sredinu i šutirao sa ivice kaznenog prostora. Lopta je na putu do mreže zakačila igrača Javora Đorđa Crnomarkovića, prevarila golmana i od prečke se odbila u gol.
Odbrana Partizana je u prvom poluvremenu bila loša, igrači su se i sudarali na terenu, promašivali loptu, a Javor je pokazao da ume opasno da zapreti i kazni svaku grešku protivnika. Na početku drugog poluvremena Ivan Šaponjić zamenio je povređenog Marka Jevtovića. 
U prvih 20-ak minuta drugog poluvremena ništa se nije dešavalo sve dok nije dosuđen penal za Partizan, posle starta Gajića nad Živkovićem, posle čega je igrač Javora dobio drugi žuti karton. Živković je izveo penal, ali mu je Đogatović odbranio. To je treći uzastopni penal koji fudbaleri Partizana nisu uspeli da iskoriste.
U 67. minutu gol je postigao Božinov, posle lepe akcije Živkovića i Petrovića. Javor je ublažio poraz u drugom minutu sudijske nadoknade vremena kada je Kolaković snažno šutirao, lopta je pogodila Fabrisija i prevarila golmana Partizana. Minut kasnije ekipa iz Ivanjice je mogla da izjednači, ali je šut Zorana Švonje odbranio Živković.

Povezana vest:  Anri: Podrška za ljude u Srbiji i BiH

U 15. kolu, narednog vikenda, Partizan će igrati u Lučanima protiv Mladosti, a Javor će u Ivanjici dočekati Jagodinu.