dejan_stankovic_10Stanković očekuje spektakl u Beogradu

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković izrazio je uverenje da će subotnja utakmica sa Kamerunom u Beogradu biti pravi spektakl, dok Danko Lazović očekuje noć za pamćenje.

-Iskreno očekujem spektakl. To je prava prilika da se navijačima odužimo za 18 meseci žestoke podrške, u svakom trenutku… Pozivam navijače da dođu na stadion da se u lepoj atmosferi pozdravimo pred put u Afriku – rekao je Stanković novinarima koji prate pripreme reprezentacije Srbije u austrijskom Leogangu.

-Uželeo sam se igranja na stadionu Partizana… Ubeđen sam da će to biti noć za pamćenje. To je prilika da se još jednom proslavi veliku uspeh, plasman na Mundijal – dodao je Lazović.

Povezana vest:  Privedeni osumnjičeni za vređanje i pretnje Tošiću i Karleuši

Srbiji će duel sa Kamerunom biti poslednji pred odlazak na Svetsko prvenstvu u Južnu Afriku u ponedeljak. Prve dve kontrolne utakmice, u Austriji sa Novim Zelandom i Poljskom, nisu sasvim ispunile očekivanja navijača.

„Orlovi“ su od Novog Zelanda izgubili sa 0:1, dok su sa Poljskom igrali 0:0.

-U Beogradu mora da bude bolje izdanje nego protiv Novog Zelanda i protiv Poljske – kratko je rekao Stanković.

-Verujem da će to biti naše najbolje izdanje na pripremama, ali treba da se zna da je ljudski praviti greške u radi. Neka sve mane pokažemo na pripremama, jer kad stignemo u Afriku pravo na grešku više ne postoji – ocenio je Lazović.

Povezana vest:  Liverpul za Toresa traži 50 miliona funti i Anjelku

Stanković je dodao i da je Srbija teško mogla da prikaže bolju igru u duelu sa Poljskom, pošto je teren bio izuzetno nakvašen.

-Bilo je mnogo teško, rizik od povrede ogroman, a to nam ne treba u ovom trenutku. Bila je to lepa provera, videli smo dva različita poluvremena. U prvom smo bili malo manje organizovani, u drugom je to delovalo mnogo bolje – naveo je kapiten Srbije.

Zadovoljan je bio i selektor Radomir Antić, pre svega zbog toga što se niko nije povredio.

Povezana vest:  Srbija pobedila Makedoniju i završila kao prva u grupi

-Još na početku je bilo nekoliko situacija koje su mogle da se završe izuzetno nepovoljno po nas. Pomislio sam i da je Stanković teže porveđen. Na sreću, svi igrači su zdravi – rekao je Antić.

-Igrali smo protiv vrlo kvalitetnog protivnika. Istina, rezultat je mogao da bude i bolji po nas, ali na kraju sam zadovoljan, pre svega ponašanjem naših reprezentativaca – dodao je selektor.

Antić je, takođe, izrazio uverenje da će Srbija biti još bolja u duelu sa Kamerunom.

-Sigurno ćemo biti bolji. Samo da nas vreme posluži, da se vrati sunce – kazao je Antić.