bebatov_slavlje_mancester_liverpulTotenhem i Mančester junajted podelili bodove

 

Fudbaleri Mančester junajteda vratili su se na prvo mesto na tabeli, pošto su danas u Londonu odigrali bez golova sa Totenhemom, u utakmici 23. kola Premijer lige. To je bila 148. prvenstvena utakmica Totenhema i Mančester junajteda, „crveni đavoli“ pobedili su 74 puta, Totenhem je bio bolji na 35 utakmica, dok su 39 puta podelili bodove.

Totenhem tako nije pobedio Mančester junajted u poslednjih 10 premijerligaških utakmica na Vajt Hart Lejnu, još od 2001. godine, kada je slavio sa 3:1. Mančester junajted se bodom vratio na prvo mesto na tabeli sa 45 bodova, koliko ima i njegov gradski rival Siti na drugom mestu, ali i dve utakmice više.

Povezana vest:  PRED MEČ SA HRVATSKOM, Siniša Mihajlović: Ne zanima me kako će igrati Hrvatska

Fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs danas je odigrao 600. prvenstvenu utakmicu za taj klub. Danas su odigrane četiri utakmice 23. kola Premijer lige i sve su završene remijem. Pored Totenhema i Junajteda, bodove su podelili Sanderlend i Njukasl (1:1), Liverpul i Everton (2:2), kao i Birmingem i Aston Vila (1:1).

U timu Mančester junajteda celu utakmicu odigrao je reprezentativac Srbije Nemanja Vidić. Ekipa Aleksa Fergusona završila je meč sa 10 igrača, pošto je Rafael u 74. minutu dobio drugi žuti karton. Junajted je već u drugom minutu imao dobru priliku, Berbatov je dodao do Runija, on je izbegao start Vilijama Galasa, ali je nakon toga bio neprecizan.

Povezana vest:  Janković: Zaostatak za Partizanom je nadoknadiv

Dobru priliku za Totenhem Piter Krauč propustio je u 10. minutu. Posle dodavanja Alana Hatona on je izbio ispred Rija Ferdinanda ali je šutirao pored desne stative. Domaći su nakon toga nastavili da pritiskaju odbranu Junajteda, šansu je imao Luka Modrić, ali nije bio precizan.

Junajted je do gola mogao u 23. minutu, ali je šut Vejna Runija sa 25 metara odbranio golman Eurelio Gomeš. Ekipe u nastavku nisu uspele da naprave ozbiljniju priliku, sve do 43. minuta, kada je Garet Bejl dobro pronašao Rafaela van der Varta, koji je glavom za malo bio neprecizan.

Povezana vest:  Siti slavio protiv Njukasla

Prvu priliku u drugom delu igre, u 48. minutu, imao je Rajan Gigs, ali je iz voleja sa oko 25 metara bio neprecizan. Junajted je do gola mogao u 52. minutu kada je Runi dobro šutirao sa oko 20 metara, ali je Gomeš ipak uspeo da izbaci loptu u korner.

Do kraja utakmice pokušavali su Džermejn Defo, Van der Vart i Lenon, a sa druge strane Havijer Ernandes i Rajan Gigs, ali nisu uspeli da postignu pogodak.