drulovic par javor

Drulović: Pobeda uvek cilj, ali i remi bi bio dobar

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da veruje u pobedu nad Atletik Bilbaom u Ligi Evrope koja bi otvorila vrata narednoj fazi i proleću na evro sceni.
Šampion Srbije posle dva kola nalazi se na prvom mestu L grupe sa šest bodova, dok Bilbao ima tri manje.
-Partizan je odigrao dve odlične u Ligi Evrope, izvanredan rezultat. Očekuje nas duel sa kvalitetnom španskom ekipom, ali nadam se da ćemo nastaviti seriju i osvojiti tri boda. Šanse su 50-50, detalji će odlučiti – rekao je Drulović na konferenciji za medije na stadionu Partizana.
Trener crno-belih uoči sutrašnjeg meča ima dosta problema oko sastava tima zbog povreda Gregora Balažica, Marka Jevtovića, Abubakara Umarua, Stefana Babovića, Darka Brašanca i Saše Ilića.
-Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Bilbao je jedan od najjačih timova u Španiji, godinama igraju u istom sistemu. Imamo kadrovske probleme, važni igrači su kao što je Ilić su van stroja, dok ćemo za ostale videti da li mogu da se stave u funkciju. Ipak, bilo ko da izađe daće svoj maksimum – dodaje Drulović.
On je otkrio da će umesto suspendovanog Aleksandra Subića na levom beku najverovatnije igrati Nikola Leković.
-Nema tajni, pokušaćemo da iskoristimo njihove slabosti i iznenadimo ih. Pobeda bi bila fantastičan rezultat, ali i remi bi nam bio dobar. Partizan je veliki tim i uvek ide na tri boda, tako će biti i protiv Bilbaa.
Prema njegovim rečima plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope bio bi sjajna stvar za Partizan i srpski fudbal i dodao da je razgovarao sa bivšim trenerom Zoranom Milinkovićem.
-Imao sa razgovor sa njim, izuzetni koristan za mene jer mi je preneo neke stvari. Naredne dve utakmice su krucijalne i moramo da učinimo sve da na proleće nastavimo da igramo evropske utakmice. To bi bila sjajna stvar za nas.
Na pitanje da li je teško spremiti tim zbog problema sa grejanjem u klubu, trener Partizana je odgovorio:
-Ne dotiče nas to, lepo je vreme. Zagrejaćemo se dobro na terenu – kratak je bio Drulović.
Napadač Valeri Božinov ističe da ekipa ima kvalitet da slavi protiv baskijskog kluba.
-Znamo da će biti težak meč, Bilbao je jak, ali mi smo Partizan i imamo kvalitet da pobedimo bilo koji tim. Sposobni smo da zabeležimo trijumf. Znam da svi očekuju golove od mene, želim i ja prvenac u Evropi, iako mi je najbitnije da ekipa pobedi. Napadači žive od golova – poručio je bugarski fudbaler i dodao da ne oseća veći pritisak.
Utakmica između Partizana i Atletik Bilbaa igra se sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Povezana vest:  ARGENTINSKA LIGA, Banfild - Boka Juniors 0:0