zvezda-derbi 149 2015 0015

Fudbaleri Zvezde protiv Borca nastavili pobednički niz

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da pobeđuju u Super ligi, pošto su danas na svom terenu sa 4:2 savladali Borac u 15. prvenstvenom kolu.

Zvezda je zabeležila i 12. uzastopnu pobedu i sada ima 41 bod, 14 više od drugoplasiranog Borca.

Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Katai u 13. i 29, Marko Grujić u 60. i Predrag Sikimić u 75. minutu, dok je golove za goste u 35. i 41. dao Srđan Vujaklija.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Većina igrača na SP igra u Evropi

Zvezda je bila bolja pred oko sedam i po hiljada gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“ i povela sa 2:0, posle odličnih individualnih poteza Kataija. Ipak, Borac je lako do poluvremena izjednačio posle grešaka odbrane domaćeg tima.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu imali nekoliko šansi da ponovo povedu, što su i uspeli, kada je lopta posle Grujićevog šuta zakačila Miljana Jablana i prevarila golmana Borca Vladimira Bajića.

Povezana vest:  Branislavu Ivanoviću preti suspenzija

Obe ekipe su do kraja utakmice imale prilike za pogodak, a pobedu lidera na tabeli potvrdio je Sikimić u 75. minutu, posle dobrog prodora i dodavanja jednog od najboljih igrača Zvezde ove sezone, Marka Grujića.

Naredno kolo igraće se sledećeg vikenda, kada će Zvezda dočekati OFK Beograd, a Borac gostovati Radničkom u Nišu. Obe ekipe će prethodno u sredu igrati svoje utakmice Kupa Srbije.

Povezana vest:  Simeone: Imali smo savršen pristup meču