Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas, na početku priprema za narednu sezonu, da je cilj tog fudbalskog kluba osvajanje titule, ali i afirmacija što većeg broja igrača iz omladinske škole.

-Glavni cilj Crvene zvezde uvek mora biti osvajanje titule, a ove godine ćemo imati još jedan prioritet, a to je afirmacija što većeg broja zvezdine dece, jer smo to malo ispustili u prethodnoj sezoni i moramo da nadoknadimo. Zvezda je u takvoj situaciji, a evropsko tržište takodje prepoznaje samo vrednosti mladih igrača. Naša liga mora biti razvojna liga, a Zvezda ima privilegiju da ima izvanrednu omladinsku školu. U protekle dve godine smo doveli sve najtalentovanije klince iz cele Srbije, oni su sada stasali da mogu da odgovore zahtevima prvog tima – rekao je Terzić novinarima u Beogradu.

Fudbaleri Zvezde počeli su danas pripreme za novu sezonu, a novom treneru Vladanu Milojeviću javilo se 27 igrača.

Povezana vest:  Mihajlović: U Zvezdi su najmanje krivi trener i igrači

-Uz osvajanje titule, dva, tri igrača moraju imati svoje mesto u prvih 11, a dva, tri igrača iz omladinske škole moraju imati svoje mesto na klupi. Znam da neće biti lako realizovati sve to, ali verujem u Vladana Milojevića i Mitra Mrkelu. Oni su se pokazali, posebno u radu s mladjim igračima koji su iz omladinaca prelazili u prvi tim-  rekao je Terzić.

Na prozivci se pojavilo i 11 igrača iz omladinske škole, a Terzić je rekao da je to bogatstvo kluba, kao i da će trener biti taj koji će odlučiti da li oni mogu da odgovore zahtevima.

-Forsiranje dece neće biti nikakav alibi što se tiče rezultata. Moramo uklopiti ta dva cilja jer je Crvena zvezda u takvoj finansijskoj situaciji da mora afirmisati mlade igrače. To mora biti dugoročna strategija – dodao je on.

Novi igrač Zvezde je Marko Gobeljić, koji je došao iz Napretka. Terzić je rekao da Zvezda ima petoricu stranaca i da na svakog računa, uprkos tome što je broj stranih igrača u srpskom prvenstvu smanjen na četiri.

Povezana vest:  Zvezdin "Bal na vodi" između dva mosta na Savi

-Tražimo pojačanja iz tri grupacije, jedna je Super liga, drugi su povratnici iz inostranstva, a treća su strani igrači. Na sve strance računamo uprkos spekulacijama koje su se pojavile. Kvalifikacije za Ligu Evropa startuju 29. juna i svaki igrač nam je potreban. Šestorici, sedmorici igrača su istekli ugovori, a Zvezda se odlučila za drastično podmladjivanje, pa osim sa Dušanom Andjelkovićem, sa ostalima neće biti produžen ugovor – dodao je on.

Dosadašnji kapiten Aleksandar Luković nije se pojavio na prozivci, a Terzić je rekao da se sa njim razgovaralo i da će za njega biti mesta u klubu, u zavisnosti od njegovih želja, ambicija i obrazovanja, kao i da će klub naći način da bude korektan prema svim igračima koji su ostavili trag u Zvezdi.

Povezana vest:  FSS: Super liga se završava 24. maja

Generalni direktor Zvezde rekao je i da će se Skupština kluba održati krajem juna. On je ponovio da je ponosan na sve što je uprava uradila na finansijskoj stabilizaciji, ali i da uprava plaća danak nedomaćinskim poslovanjima prethodnih rukovodstava.

-Nemamo novac da plaćamo obeštećenja, neka sitna da, ali neka ozbiljnija ne. Više ćemo pričati na Skupštini – naveo je Terzić.

On je rekao da ima poverenje u novog trenera i da ne shvata zašto svi za Milojevića kažu da je mlad trener.

-Samo je četiri godine mladji od mene… Postavlja se pitanje šta znači iskusan. Vodio je Čukarički tri godine, posle toga Omoniju, Panionios. Ima dovoljno iskustva da iznese sve. Verujemo u njega da može da sprovede u delo sve visoke ciljeve kluba – rekao je Terzić.