ivica iliev part

Ivica Iliev novi sportski direktor Partizana

Bivši fudbaler Partizana Ivica Iliev imenovan je danas za novog sportskog direktora crno-belih i kazao je da mu je obaveza da radi „sa mnogo strasti“ i da klub „ostane na visinama“.
-Izuzetno mi je velika ;čast što sam postavljen za sportskog direktora. Ovo je funkcija u svetu sporta, fudbala najveća moguća. Moji zadatak i obaveza je da ga radim sa mnogo strasti i da napravimo veliku ekipu. Da naš Partizan ostane na visinama – rekao je Iliev.
Iliev je u dva navrata igrao za crno-bele. Prvi put je za Partizan nastupao od 1997. do 2004. godine, a potom je u klub iz Humske igrao u sezoni 2010/11. On je rekao da će na novoj funkciji pružiti svoj maksimum, a na pitanje novinara kako mu se čini ekipa Partizana, Iliev je rekao da želi da napravi bolju analizu.
-Želeo bih da bolje sagledam celu ekipu i da onda dam sud. Pozitivna strana ekipe je Liga Evropa i svi mi u klubu bismo mnogo voleli da prezimimo u Evropi. Moj cilj kao sportskog dirketora je da iz svakog igrača Partizana izvučem maksimum, a sa strukom da napravimo idealan plan kako bi igrači i došli do toga – rekao je Iliev.
Na pitanje o pojačanjima, Iliev je rekao da postoje neki planovi, ali da u ovom trenutku ne želi o njima da priča.
-Predstoji nam prelazni rok, veoma bitan za klub… Planovi neke postoje, sa stručnim štabom treba da razgovaram i da zajedničkim silama napravimo prave poteze. Kao što sam rekao, situaciju treba adekvatnije sagledati. U nekim intervjuima sam spominjao da je odbrana problem, da primamo mnogo golova, međutim, ne mislim da je to samo problem odbrane, već kompletne ekipe, jer odbrana počinje od napadača. U svakom slučaju sada nije trenutak da pričamo o tome – kazao je Iliev.
On je rekao da će mu biti velika prednost što je bio saigrač sa trenerom Ljubinkom Drulovićem i kapitenom Sašom Ilićem. Njemu bi u Partizanu trebalo da pomognu bivši igrači Damir Čakar i Đorđe Pantić, koji će biti skauti.
Partizan od februara nema sportskog direktora, kada je Dragan Ćirić ;podneo ostavku posle nepuna dva meseca na toj funkciji.

Povezana vest:  Vulverhempton renovira stadion