FK Spartak Subotica

Ruski trener Černišov preuzeo subotički Spartak

Novi trener Spartaka biće ruski trener Andrej Černišov, nekadašnji fudbaler nekolicine moskovskih klubova i sovjetski i ruski reprezentativac, rečeno je Beti u subotičkom prvoligašu.Direktor Spartaka Dragan Đorđević rekao je da će ugovor na godinu i po dana biti potpisan elektronski večeras, a da će novi trener doputovati u subotu popodne „ili ne daj bože u nedelju“. Funkcioner „golubova“ potvrdio je da Černišov neće voditi ekipu u subotu protiv Radnika u Surdulici.
Spartak je u današnjoj kup utakmici protiv Zemuna predvodio pomoćni trener Darko Sekulović. Subotičani u 17. kolu dočekuju Javor i novi trener će verovatno tada debitovati.
Spartak je prošle nedelje smenio Stevana Mojsilovića zbog loših rezultata i hteo je da angažuje legendarnog hrvatskog trenera Miroslava „Ćiru“ Blaževića, ali on se nije javio kada je trebalo, a uprava Subotičana je iz medija saznala da on neće doći.
Černišov ima 47 godina. Kao profesionalni igrač debitova je za Dinamo Moskvu 1988, a onda je nastupao i za Spartak, pa ponovo Dinamo, zatim Šturm, Paok, Torpedo, Rubin i mnoge druge. Za reprezentaciju Sovjetskog Saveza ima 18 nastupa, i tri za Rusiju.
Kao trener je vodio mladu reprezentaciju Rusije, zatim Dinamo Tbilisi, Akžaik iz Kazahstana, Al-Fahahil iz Kuvajta i brojne druge.

Povezana vest:  Ronaldo: Uradio sam sve što je potrebno da dobijem Zlatnu loptu