milorad vucelic

Vučelić: Nema razloga da fudbaleri tako slabo igraju

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić rekao je danas da ne postoji nijedan razlog da fudbaleri tog kluba igraju slabo u domaćem šampionatu i istakao da veruje da će crno-beli smanjiti bodovni zaostak za Crvenom zvezdom do početka plej-ofa.
-Mislim da ćemo izaći iz krize, ali to pre svega zavisi od igrača. Najveći krivci su uvek oni koji vode klub, ali mi ne možemo da uradimo ništa više nego što smo uradili. Mi smo doveli dobra pojačanja, imamo uslove koji su optimalni, redovno isplaćujemo plate…Ne postoji nijedan spoljni razlog da oni tako igraju – rekao je Vučelić.
Partizan je aktuelni šampion Srbije, a trenutno je treći na tabeli Super lige Srbije, sa 16 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Crno-beli su za 15 utakmica zabeležili sedam pobeda, uz po četiri poraza i remija. 
-Igrači su izgubili samopouzdanje, izgubili su igru i oni su najviše krivi za loše rezultate. Oni to moraju da poprave. Niko drugi ne može da nadoknadi ono sramno drugo poluvreme protiv Radnika. Oni moraju da igraju za Partizan onako kako se igra za Partizan, a ne onako kako su igrali. To je nedopustivo, za Partizan se tako ne igra – naveo je Vučelić. 
On je rekao da će uprava učiniti sve da se klub pojača u zimskom prelaznom roku. 
-Već razmišljamo o tome. Nemanja Mihajlović će igrati sasvim sigurno…Moramo da pojačamo ekipu – dodao je Vućelić. 
Na pitanje da li Partizan do početka plej-ofa i podele bodova može da smanji zaostatak za najvećim rivalom, Vučelić je kratko rekao: „Može i hoće“.  Vučelić je u četvrtak izabran za predsednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.
-Prve rezulatate kao predsednik Sportskog društva sam možda već pokazao u stvarima kao što su grejanje…Pokušaću da neke poreske dugove reprogramiram i postavim ih na pravu osnovu. Probaću da rešavam stvari te vrste, koje nisu skopčane sa takmičenjem – kazao je on.
Stadionu u Humskoj je nedavno isključenjo grejanje zbog neplaćenih računa, ali je taj problem sada rešen. 
-Grejanje sada funkcioniše, napravili smo reprogram još prošle nedelje. Vojska nam je izašla u susret, platili smo već dva miliona dinara. Izmirivaćemo svoje obaveze redovno. To je dug koji je napravljen pre dolaska ove uprave i to sada vraćamo – rekao je Vučelić. 
U najvećem problemu je košarkaški klub, a Vučelić je naveo da će od sledeće nedelje početi da rešava „zaista nagomilane i ogromne probleme“ u tom klubu. 
-Mislim da ćemo tu nešto valjano uraditi. Ništa epohalno, ali valjano…da bar uvedemo neki ritam plaćanja – dodao je Vučelić.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Prvenac Belorusije, ubedljivi Izrael