ozegovic cuk vosa

Remi Čukaričkog i Vojvodine na Banovom brdu

Fudbaleri Čukaričkog i Vojvodine odigrali su danas na Banovom brdu nerešeno 1:1 u poslednjoj utakmici 16. kola Super lige Srbije.
Čukarički je poveo u 20. minutu golom Petra Bojića, a izjendačenje gostima doneo je Ognjen Ožegović u 82.
Ekipa sa Banovog brda je tokom celog meča imala terensku inicijativu, dok Vojvodina sve do same završnice nije pripretila Nemanji Stevanoviću. Gosti iz Novog Sada su do izjednačenja došli posle prvog udaraca u okvir gola na utakmici.
Prvu dobru priliku Čukarički je stvorio u 17. minutu. Dragoljub Srnić proigrao je na desnoj strani Andriju Pavlovića, koji je odigrao ka Mandiću, ali je Radovan Pankov presekao to dodavanje, međutim Srnić je natrčao na odbijenu loptu i šutirao, ali je pogodio samo stativu.
Domaćin je nastavio sa ofanzivnom igrom i napadima po desnom boku, a u 20. minutu Filip Stojković je veoma lepo proigrao Stanišu Mandića, koji je iz prve po zemlji dodao u peterac do Bojića, a ovaj je posle kratkog driblinga šutirao i savladao Nikolu Perića.
Čukarički je do poluvremena ima još nekoliko dobrih prilika da uveća prednost, ali prvo Matić u 36. minutu nije bio precizan sa oko 10 metara levo iskosa, da bi potom u sudijskoj nadoknadi vremena Perić „paradom“ odbranio šut Pavlovića sa ivice kaznenog.
Drugo poluvreme je uglavnom proteklo u napadima Čukaričkog, a dve dobre prilike nisu realizovali Tijago Galvao i Bojić.
Galvao je u 49. minutu posle dodavanja Matića kroz odbranu Vojvodine šutirao sa oko 15 metara, ali je pogodio prečku, da bi potom na povratnu loptu Mandića u 57. Bojić šutirao sa slične udaljenosti kao i Galvao, ali je Perić veoma dobro intervenisao.
Vojvodina sve do same završnice nije uspela ozbiljnije da pripreti Stevanoviću. Međutim, tim Gorana Šaule je do izjendačena stigao u 82. minutu. Marko Vukčević je probio po desnoj strani, centrirao i u petercu pronašao Ožegovića, koji je glavom sa oko pet metara savladao golmana Čukaričkog.
Gosti iz Novog Sada su četiri minuta kasnije imali još jednu dobru priliku, ali ovaj put Ožegović sa pet metara nije pogodio okvir gola.
Čukarički posle kompletiranog 16. kola zauzima treće mesto sa 26 bodova, dok je Vojvodina sedma sa 22.

Povezana vest:  Neredi fudbalskih navijača u Kijevu

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES