UEFA Liga Sampiona copy

LIGA ŠAMPIONA, REZULTATI

Minimalne pobede Reala i Junajteda, sigurni Šahtjor i Siti

Fudbaleri Real Madrida i Mančester Junajteda postigli su minimalne pobede, a sigurne uspehe ostvarili su Šahtjor i Mančester Siti u večerašnjim utakmicama 4. kola Lige šampiona.
Real je na Santjago Bernabeu dobio derbi protiv Pari Sen Žermena sa 1:0 posle mnogo muka i problematične igre, ali je ostvario cilj, postigao gol i obezbedio plasman u osminu finala kao jedan od dva najbolja tima iz A grupe.
Parižani imaju za čim da žale, jer su većim delom utakmice bili bolji, dva puta su pogodili stativu, međutim, njihovi strelci, pre svih Kavani i Ibrahimović, bili su neprecizni ili nisu imali sreće.
Mančester Junajted se mučio sa moskovskim CSKA, ali je zahvaljujući pogotku Vejna Runija izborio verovatno ključnu pobedu u B grupi.
CSKA, u čijem je timu Zoran Tošić igrao do 76. minuta, pao je na začelje posle pobede PSV-a nad Volfsburgom, ali još ima šanse da se domogne nokaut faze elitnog takmičenja.
Šahtjor na domaćem terenu deklasirao Malme (4:0) i zadržao male šanse da se probije u osminu finala iz A grupe, dok je Mančester Siti obezbedio učešće među 16 najboljih timova u okviru grupe D trijumfom u gostima protiv Sevilje (3:1).
Uspehu engleskog kluba doprineo je i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov, koji je odigrao ceo meč u Andaluziji.
Benfika je posle velike borbe slavila protiv Galatasaraja u Lisabonu (2:1), gde je meč vodio najbolji srpski sudija Milorad Mažić, a ovim uspehom Portugalci su preuzeli vođstvo u C grupi i širom otvorili vrata učešću u osmini finala.
Juventus je odoleo na gostovanju Borusiji Menhengladbah (1:1) i važnim bodom takođe zakoračio u nokaut fazu, iako je od 53. minuta igrao sa desetoricom nakon iskljzučenja Ernaneša zbog prekršaja.
Ranije danas Atletiko Madrid odigrao je bez golova na gostujućem terenu protiv kazahstanske Astane (0:0).
Rezultati:
A grupa:
Šahjtor Donjeck – Malme 4:0 (Gladkij 29, Srna 48. penal, Sa Silva 55, Tešeira 73)
Real Madrid – Pari Sen Žermen 1:0 (Načo 35)
Tabela: Real Madrid 10 bodova, PSŽ 7, Šahtjor 3, Malme 3.
B grupa:
Mančester Junajted – CSKA Moskva 1:0 (Runi 79)
PSV Ajndhoven – Volfsburg 2:0 (Lokadija 55, De Jong 86)
Tabela: Mančester Junajted 7, PSV 6, Volfsburg 6, CSKA 4.
C grupa:
Astana – Atletiko Madrid 0:0
Benfika – Galatasaraj 2:1 (Žonas 52, Luizao 67 – Podolski 58)
Tabela: Benfika 9, Atletiko Madrid 7, Galatasaraj 4, Astana 2.
D grupa:
Borusija Menhengladbah – Juventus 1:1 (Džonson 18 – Lihtštajner 44)
Sevilja – Mančester Siti 1:3 (Tremulinas 25 – Sterling 8, Fernandinjo 11, Boni 36)
Tabela: Mančester Siti 9, Juventus 8, Sevilja 3, Borusija Menhengladbah 2.
Sutra se sastaju Barselona – BATE Borisov, Roma – Bajer Leverkuzen (E grupa), Bajern Minhen – Arsenal, Olimpijakos – Dinamo Zagreb (F), Čelsi – Dinamo Kijev, Makabi Tel Aviv – Porto (G), Gent – Valensija i Olimpik Lion – Zenit (H).

Povezana vest:  Lalatović: Sutra ću znati da li napuštam Vojvodinu