Bayern Munich vs VfB Stuttgart

Bajern lako sa Štutgartom, Keln slavio u Leverkuzenu

Fudbaleri Bajerna savladali su danas u Minhenu ekipu Štutgarta sa 4:0, dok je Keln neočekivano slavio na gostovanju protiv Bajera iz Leverkuzena – 2:1, u utakmicama 12. kola nemačke Bundes lige.
Bavarci su gotovo s pola snage deklasirali goste iz Štutgarta, a kompletan posao završili su već u prvom poluvremenu kada su Roben, Kosta, levandovski i Miler izrešetali mrežu protivničkog golmana.
U poraženom timu srpski napadač Filip Kostić odigrao je prvih 45 minuta.
Aktuelni sampion je 11. pobedom ove sezone odmakao osam bodova Borusiji Dortmund, koja ima utakmicu manje, dok je Šturgart posle osmog poraza na poziciji koja vodi u plej-aut.
Ekipa Kelna, za koju je Miloš Jojić odigrao poslednjih desetak minuta, neočekivano je odnela sva tri boda iz Leverkuzena i uključila se u borbu za gornji deo tabele, a posao joj je olakšan nakon što je Papadopulos dobio crveni karton u 53. minutu zbog prekršaja.
Majnc je kod kuće bio siguran protiv Volfsburga (2:0), dok su Hofenhajm i Ajntraht, odnosno Borusija Menhengladbah i Ingolštat, odigrali bez golova (0:0).
Majnc – Volfsburg 2:0 (De Blasis 31, Mali 75)
Bajer Leverkuzen – Keln 1:2 (Ernandes 33 – Maroh 17, 72)
Bajern Minhen – Štutgart 4:0 (Roben 11, Kosta 18, Levandovski 37, Miler 40)
Borusija Menhengladbah – Ingolštat 0:0
Hofenhajm – Ajntraht Frankfurt 0:0
Od 18.30 sati igraju Darmštat i Hamburger, a sutra se sastaju Borusija Dortmund – Šalke i Augsburg – Verder Bremen.
Odigrano u petak: Hanover – Herta 1:3.
Tabela: Bajern 34 boda, Borusija Dortmund 26, Volfsburg 21, Herta i Šalke po 20, Borusija Menhengladbah 19, Keln 18, Bajer Leverkuten 17, itd.

Povezana vest:  Dragan Džajić: Hoću da pomognem, ali niko me ne zove!

PHOTO: Anadolu Agency/Anadolu Agency